Борисов зашлеви Асен за "топенето" за скрити данъци: ДС дава бонуси за доноси

Навремето агентите взимаха по 30 лева, като донасяха и клеветяха, припомни лидерът на ГЕРБ

С връщането на Държавна сигурност (ДС) в София, „донос-бонус“ си върви като нещо абсолютно реално. Никой не е говорил с най-голямата парламентарна група за връщане на 20% ДДС за ресторантьорите", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с предложенията на финансовия министър Асен Василев на финансите за промени в редица данъчни закона.

"Няма да подкрепим предложението за борба с укриването на данъци, а именно хората, които подават информация към НАП, да получават 10% от недекларираните суми от фирмите или физическите лица", категоричен бе Борисов. 

„Асен Василев ще дойде в 13:30 в парламента, защото ние по време на цялата кампания сме казвали, че този тип бизнес – ресторантьори, фитнеси и всички останали дейности с цел забавление, понесоха най-големия удар от COVID-19. Буквално бяха размазани от мерките тогава. Затова направихме тези предложения и те се приеха от предишното или по-предишното Народно събрание – да им се намали ставката на ДДС“, каза Бойко Борисов.

Той посочи също така, че „Държавна сигурност не може да съществува без доноси“.

„Все някой трябва да донася, да клевети, да пуска сигнали и да получава агентурни пари. Какви са тези „бонуси за доноси“?! Това навремето бяха сътрудниците на Държавна сигурност – водещите офицери взимаха по 30 лв. за това, че имат агент. И сега, ако имаш агент, който да ти донася, ще получиш бонус за това“, поясни още лидерът на ГЕРБ.

Той даде пример, че всеки човек може да си избере от търговския регистър 100 фирми, за които да подаде доноси. При проверката все една ще хванат в нарушения, поясни още Бойко Борисов.

„Такива авангардни предложение е добре да се обсъдят с некоалиционните партньори, за да не се налага да ги коментираме постфактум“, каза още той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Борисов зашлеви Асен за "топенето" за скрити данъци: ДС дава бонуси за доноси - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!