И НАТО го може: Стотици тонове керосин от база на НАТО в Белгия откраднати и продадени на бензиностанции в Италия

Установено е, че 29 бензиностанции са участвали в схемата

От база на НАТО в Белгия са били източени над 850 тона керосин и горивото е било продадено през италиански бензиностанции. Това съобщиха медии в Белгия, като се позоваха на данни от разследване, предприето в Италия, пише БТА.

Извършителите на кражбата са свързани с международната престъпност. Италианските власти са задържали 46 предполагаеми съучастници. Уточнява се, че незаконните продажби на горивото са продължили четири месеца.

Установено е, че 29 бензиностанции са участвали в схемата, като експерти предупреждават за възможните поражения по двигателите на автомобилите, заредени с продаваното там гориво. Допълва се, че престъпниците са смесили откраднатия керосин (самолетно гориво) с дестилати на дизела и са получили над хиляда тона гориво. При последвалите претърсвания са били иззети три милиона евро.

Преди година в Белгия започна съдебно дело за източването през 2019 г. на две хиляди тона керосин от местен петролопровод на НАТО, достигнали до Гърция. Прокуратурата поиска обвиняемите да покрият щети за 2,4 милиона евро. Две години преди този случай от друга база на пакта в Белгия бе съобщено за изчезването на 60 тона гориво.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Стотици тонове керосин от база на НАТО в Белгия откраднати и продадени на бензиностанции в Италия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!