Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Даваме ракети от комплексите С-300 за противовъздушна отбрана на Украйна


Зенитно-ракетен комплекс C-300, снимка: МО

Управляващото мнозинство възнамерява да дари ракети от зенитните комплекси С-300 на България на Украйна, съобщи народният представител Атанас Зафиров от БСП в кулоарите на парламента.

„Управляващото мнозинство е на път да извърши поредното национално предателство, така както ви предупредихме преди известно време. Управляващите имат намерение да дарят последната защита над небето на София и ядрената централа, а именно зинитно-ракетните комплекси С-300 на Украйна под формата на боеприпаси“, уточни Зафиров.

„Първо се подаряват боеприпасите, след което става ясно, че и самите комплекси са неизползваеми“, предположи той.

По думите му, предложението е записано в Проект на решение, подписано от председателите на трите парламентарни групи, подкрепящи правителство, и ще бъде обсъждано на извънредно заседание на комисията по отбрана днес. В мотивите към проекта на решение не е посочено защо това се налага, добави депутатът.

„Днес е свикано извънредно заседание на комисията по отбрана с точка предоставянето на боеприпасите на Украйна. Колегите даже не са се постарали в мотивите си да обяснят какво точно ще бъде предоставяно, какви са мотивите това да бъде направено. Единствено са обяснили, че това са боеприапаси с дефекти, но в същото време Украйна е декларирала, че може да ги вкара в употреба“, каза още депутатът.

Той зададе няколко въпроса към управляващите: „Логичният въпрос е защо Украйна има този капацитет, а България го няма? Следващата стъпка ще бъде ли да дарим самите зенитно-ракетни комплекси?“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Труд, Даваме ракети от комплексите С-300 за противовъздушна отбрана на Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!