Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Дарина Григорова за Руската църква: Не може да се отнеме земя и храм по украински сценарий, каквито са апетитите на бг мутрите

Проф. Дарина Григорова коментира скандала с изгонените руски свещеници и затворената църква в профила си във Фейсбук. Тя намеква, че се гонви ново беззаконие, което ще повлече и Българската православна църква по украински сценарий.

Ето и целия ѝ пост:

Руската църква е затворена, защото са прогонени руските свещеници, обвинени в „заплаха за националната сигурност“, а не защото няма български свещеници, които да служат там.

Земята под храма е собственост на Руската федерация, храмът – на РПЦ.

Затворената църква, отрупана с цветя, както и криптата на свети Серафим, е укор към държавата, тръгнала срещу Бога, и към мълчаливите съучастници в това гонение на православни отци от православна България.

Не може да се потули, както са очаквали, не може да се отнеме земя и храм по украински сценарий, каквито са апетитите на бг мутрите, защото е беззаконие, престъпление, което подлежи на съд, за международния скандал да не говорим.

Извършена е репресия по отношение на руските отци, има време да се възпре следващото беззаконие, по отношение на Руската църква, което ще повлече нашата църква в славоукраинския разкол, каквато е фундаменталната цел на фанариотите у нас. Има време за възпиране на тази мерзост с трудно предсказуеми последици.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Дарина Григорова за Руската църква: Не може да се отнеме земя и храм по украински сценарий, каквито са апетитите на бг мутрите

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!