Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Нинова пита: Бил ли е Хекимян лична къртица на Бойко Борисов в БТВ

Този мистериозен доклад никой не го е виждал, никой не знае какво пише в него, каза тя

БСП ще поискат извънредно изслушване на председателя на ДАНС в парламента заради доклада, на базата на който е взето решение за екстрадиране на свещеници от Руската църква. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова пред журналисти, предаде БНТ. 

"Този мистериозен доклад никой не го е виждал, никой не знае какво пише в него. Има данни, че той е изготвен на базата на натиск отвън, най-малкото информацията, че от Македония идва такъв. Има много съмнения за това, което се случи". 

Ако духовниците наистина са били шпиони, редът в България е да бъдат задържани, разследвани и съдени, тъй като нямат дипломатически статут, за да бъдат експулсирани, обясни Нинова. 

"Очевидно е, че нямат сериозни доказателства и затова бързаха да ги изведат от страната. Искаме истината" 

Според Нинова напоследък ключови за страната въпроси стават секретни - доклади на Сметната палата, на АДФИ, докладът на ДАНС за концесията на Росенец и други. 

Относно номинацията на ГЕРБ-СДС за кмет на София на Антон Хекимян, Нинова попита бил ли е той лична къртица на Бойко Борисов.  

Това си е работа на ГЕРБ, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод издигането на Антон Хекимян за кандидат на ГЕРБ - СДС за кмет на София, предаде репортер на Novini.bg.

По думите ѝ обаче кандидатурата на журналиста поражда поне два въпроса. Бил ли е Антон Хекимян лична къртица на Бойко Борисов в bTV? Защото сега телевизията трябва да носи отговорност за нещо, което вероятно не е нейно решение.

Вторият въпрос е дали тази кандидатура не е издигната с договорката друг да спечели и да не рови около "Орлин Алексиев и цялата схема в общината години наред".

От ГЕРБ да кажат бил ли е "къртица" в bTV, подчинявал ли е новините на партийните цели на Борисов. Това е много важно, това е съществен въпрос.

Според лидера на социалистите другият съществен въпрос по темата е има ли уговорка на местно ниво от "Продължаваме промяната - Демократична България" да не търсят отговорност от ГЕРБ - СДС. Нали го видяхте на национално ниво? Ще видим дали този модел ще се пренесе на местно ниво, заяви Корнелия Нинова.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Нинова пита: Бил ли е Хекимян лична къртица на Бойко Борисов в БТВ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!