Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Хекимян взриви Мрежата: Гответе се за Цитиридис. С подгласници Цънцарова и Ризова


Честито на софиянци, мъжкото ледено хоро се мести в Перловска река, пише потребител

Йорданка Фандъкова поема нюзрума на бТв. Първата ѝ работа е ремонт на студиото, гласи друг коментар

С таргета на Хекимян, по-евтино и също толкова ефективно щеше да му е на Бойко да наеме Веселин Маринов за кмет, пише Ден Стефанова

Най-новият виц:
Попитали радио Ереван: Може ли Хекимян да стане кмет на София?...

Може - отговорило радиото, - стига да отиде на балотаж с Цецка Цачева. 

Тази сутрин стана ясно, че журналистът и шеф на новините на една от най-големите частни телевизии у нас Антон Хекимян е кандидатът за столичен кмет на ГЕРБ-СДС. 

Мълвата, че именно той е вероятният избор на Борисов завладя социалната мрежа през уикенда... ала малцина повярва в истинността на слуха. 

Днес, когато новината е потвърдена, коментарите в мрежата смениха посоката си - от леко насмешливи, с тънка нотка на ирония, станаха подчертано негативни с примеси на тежък сарказъм.

Епицентър.бг събра част от коментарите за номинацията на Антон Хекимян: 

Икономистът, журналист и писател Григор Лилов коментира номинацията така: 

Хекимян - кандидат за кмет на София

ГЕРБ (ДС) ДАДЕ РАМО НА ПП-ДБ (ДС)

Повтарям поста си, който пуснах наскоро:
(цитат)
"Както и кметовете на другите големи градове, бъдещият кмет на София отдавна е договорен за назначение между политическите сили и Задкулисията им.

Затова проблемът на ГЕРБ е как да се повтори номера с президентските кандидатури на Румен Радев и Цецка Цачева.
Да е популярна фигура, но да е неизбиряема."
(край на цитата)

Очаквах красавица-мисирка, но се играе на съвсем сигурна и безспорна неизбиряемост, та е мисир.
Фигурата днес беше обявена - Антон Хекимян. Носителят на отличието на Академията за мода „БГ модна икона 2016“.

Преподавателят по журналистика и медии Иво Инджов пък пише: 

Кандидатурата на ГЕРБ за кмет на София в лицето на Антон Хекимян подсказва, че и в столицата се работи усилено за сглобка. Пак по същия модел: изпълнителната васт "тяхна", законодателната - "наша" (за ГЕРБ).

Независимо от слабостите на кандидатуата му, Васил Терзиев има значително по-големи шансове да стане кмет от досегашния шеф на новините на Би Ти Ви. Въпреки успехите на Хекимян в журналистиката, хората го асоциират по-малко и от Терзиев с градоустройство, градска среда, с идеята за града като публично пространство, а не корпорация и пазар. Дори когато са големи, символните медийни капитали не винаги могат да се конвертират в политически. А и кметския пост не е чисто политическа длъжност. Така че аналозите със Сидеров и Бареков са подвеждащи.

В същото време ГЕРБ, която продължава да бъде водещата политическа сила в страната, има реални щансове за такова представяне на местния вот, което да й позволи да сглоби мнозинство в общинския съвет.
В крайна сметка важното е кой държи ОС, който решава за ресурсите на кмета.
Честито на всички почитатели на не-коалициите, кооперациите и сглобките!

Журналистът Полина Паунова смята следното: 

Оставете смешките. Издигането на Антон Хекимян за кандидат-кмет на София от ГЕРБ е огромен публичен проблем. Това е проблемът за сливането на политическа власт и медии.

Това момче до онзи ден беше шеф на новините на най-голямата частна, национална телевизия (преди това години наред беше лансиран като топ водещ на сутрешната публицистика), а днес е номинация на Бойко Борисов за столичен кмет.

Подобно действие осветява пряката (телефонна) връзка между бившия премиер, лидер на най-голямата партия в България и човекът, който отговаряше за начина на поднасяне на новините в национален ефир.
И който и каквото и да говори, че Хекимян бил гражданска номинация, че бил независим журналист - просто лъже. Прощавайте, на независим журналист не се поверява кандидат-кметска позиция - нито за София, нито за Калофер, нито за Студен кладенец. Независимата журналистика не се одобрява от партийните централи, нито от партийните агитки, тя не се харесва от партийните ядра. Харесват я само, когато са в опозиция, защото под нейните прожектори по условие са управляващите.

Кандидатурата на Хекимян е голям медиен скандал. И поставя редица въпроси:
- Заради топлата си връзка с Хекимян ли Бойко Борисов даваше последните си интервюта в бТВ?
- Имало ли е ангажименти за въпроси (или за липса на въпроси) към Борисов?
- Имало ли е ангажименти за особено отразяване на ГЕРБ (които сега ще правят кампанията на бившия шеф на новините на бТВ)?
Всъщност, отсега е ясно какви ще са отговорите на тия питания. Отсега е ясно също, че много вероятно те да са лъжливи.

Но кандидатурата на Хекимян е и вид честност - признание за обвързаността, признание, че на оня познат от първия мандат “телефон с копчета”, за който говореше Борисов, има определени копчета и за медии, и за журналисти.

И не на последно място: подобен скандал е предупреждение към повечето партийни симпатизанти - не искайте от журналистите да бъдат конюнктурни, да си затварят очите за ония, които смятате, че е справедливо да не бъдат критикувани, не настоявайте “щом критикуват, те (журналистите) да кажат как да стане по-добре”, защото … за да казват как да стане по-добре трябва да влязат в ролята на Хекимян, а тя е … нелепа.
И накрая: голям срам, колеги. Голям срам. 

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера пък заявява: 

Кандидатурата на Антон Хекимян е несериозна. Тя е обида не толкова към софиянци, а към избирателите на ГЕРБ, които само в рамките на година ще бъдат предадени за втори път. Това е подарък за ППДБ, не защото Хекимян няма качества, а защото не е готов, подготвен по проблемите на града. Както през 2016г. Борисов подари победата на Радев, така сега иска да я подари на ППДБ.

Ние няма да допуснем сглобката да съсипе и София. Десните, консервативни, патриотично настроени хора в София имат своя избор! 

А от "Спаси София" публикуват колаж на Хекимян с късата руса фризура на настоящият кмет на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и добавят: 

"Основната ми мотивация е да направя най-доброто за себе си"! - първите думи на кандидата на ГЕРБ, Антон Хекимян. Явно бързо се ориентира в мотивацията на съпартийците си, които вече 18 години също работят за себе си, вместо за София.

Притеснени сме, че "всичко се случило миналата седмица", на среща с Бойко Борисов. Явно в ГЕРБ се надяват моделът на кмет-фасада, Община на ръчно управление от Банкя, корупция и некомпетентност, да продължи. 

За разлика от тях, ние имаме години доказана работа за София, конкретна програма с решения и огромен експертен екип. Затова търсим подкрепа от нашите съграждани, с които водим битките рамо до рами вече толкова години! Предстоят по-добри дни за любимия град!

Сценаристът Иво Сиромахов публикува следния ироничен пост:

Уважаеми дами и господа, с особено вълнение ви съобщавам, че днес приех да стана заместник-кмет на Антон Хекимян.


В общината ще отговарям за детските градини, сладкарниците и абитуриентските изпращания пред храма „Александър Невски“.
Познавате ме и сте наясно, че имам опита, експертизата и решителността да се справя.
Ето накратко моята управленска програма:


1. Как ще реша проблема с детските градини? Ще го реша, като построя мобилни детски градини. Те ще се движат по нова трамвайна линия, която ще построя от кръговото в Обеля (до блока на Силвето), оттам трамвая тръгва към Билата, минава по Северната тангента, хваща разклона за Чепинско шосе, оттам – по Резбарска през Враждебна, взема ляв завой на разклона с Христофор Колумб, спуска се под надлеза на Александър Малинов и излиза на Кръстова вада. По тая линия ще се движат денонощни трамваи, в които дечицата ще си играят, ще учат песнички, ще правят пакости малките непослушковци и изобщо няма да ви се пречкат в къщи, да се чудите кво да ги правите.


2. Столицата има нужда от повече култура. Затова ще превърна сладкарниците в поп-фолк клубове, където столичните младежи и най-вече хората от село да танцуват. Защото сладкото е вредно, а танците и културата са полезни.


3. Ще инвестирам в абитуриентските изпращания пред „Александър Невски“. В момента са твърде скромни, твърде тихи, твърде невзрачни и са само два месеца в годината. Смятам да ги направя целогодишни. За целта ще поканя абитуриенти от цялата страна (а защо не и от чужбина), както и ромски оркестри от Сърбия, Румъния, Северна Македония и Египет. Така ще постигнем една по-голяма масовост, една мащабност и столицата ще стане мултикултурна и изискана.
Скъпи столичани, вярвам, че ще ме подкрепите.
Заедно ще успеем!

Богомил Бонев пише следното:

Следващия път се гответе за Цитиридис.
С подгласници Цънцарова и Ризова.

Венцислав Лаков публикува:

ББ похарчи и Хекимянчето. По-добра работа му вършеше в телевизията.
А бТВ се превръща в ново АОНСУ след Слави, сценаристите му, Бареков и Антон. Да вземе да се разграничи от тях, ако претендира да е независима медия.

А Васко Мавриков обяви с насмешка:

Фандъкова поема новините на bTV

0-К-1

Венци Мицов коментира:

… а можеше да издигнат Натали Трифонова…

Ироничен е и Кристиян Шкварек: "Казах ви, че не съм аз."

Според журналиста Асен Генов губещ от кандидатурата на Хекимян за столичен кмет ще е само и единствено той самият. Ето какво пише Генов:

Точно колкото е странно съветник на синдикален бос да е кандидат за кмет на София, точно толкова е странно журналист да скочи от нюзрума в кметската надпревара.
Ако Борисов наистина издига Хекимян, както пеят птичките по покривите на софийските улици, това означава, че политическият комарджия Борисов за преден път праща ППДБ на пързалката.
Искате София? Заповядайте! Имате София! Искате Пловдив? Заповядайте! Имате Пловдив!
Стратегията, според мен е ППДБ се удавят в собствената си неопитност и дори без да искат, да играят по свирката на Борисов.
Искате власт? Заповядайте! Получавате много повече, отколкото можете да се справите.
Хоризонтът на Борисов е доста по-далеч от този, на ППДБ.
Стратегията му след 1, 2, максимум 3 години ще даде видим резултат. Всъщност, вече се вижда в парламента:
Не се справяте? Ще ви помогна. И приятели ще извикам да помагат, казва Борисов и се обръща към Делян - Все пак за България става дума, помагай! И Делян помага.
А ППДБ управляват.
Искат власт. Получават я.
Много повече, отколкото могат да се справят.
Това е играта на Борисов с Хекимян.
Ако не се окаже истина или Борисов не го оттегли в последния момент.
Тогава губещ ще е само Хекимян, който побърза да напусне бТВ.

В коментарите се включва и съпругата на президента Десислава Радева, която в обичайния си деликатно-саркастичен стил пише: "Толкова за независимата ни журналистика.", публикувайки скрийншот на новината.

В сходен ироничен стил са и коментарите на обикновените потребители на мрежата, утрешните гласоподаватели:

Столичанката Даниела Асенова пише:

Защо Хекимян?
Предпочитам Натали.
Хекимян щял да има по-добра връзка с народонаселението !!
Ами по-добре би било да е строител, архитект или юрист. А мисирка ! Той не е на служба на ПиАр!

Стефан Левашки пуска снимка отпреди десетилетие на Хекимян от Калофер, където журналистът отразява обичайте навръх Йордановден и пише:

Честито на софиянци, мъжкото ледено хоро се мести в Перловска река.

"Това май е единственото магаре на ГЕРБ,което няма да победи на избори", смята Руслан Христов.

Сергей Здравков пък се шегува: "Йорданка Фандъкова поема нюзрума на бТв. Първата ѝ работа е ремонт на студиото".

"А кога ГЕРБ ще обявят следващия шеф на новините в БТВ?", пита Даниел Матеев.

И Момчил Лисичков добавя: "Когато не искаш да спечелиш избори номинираш Цецка Цачева и Антон Хекимян."

Иван Иванов коментира: "Хекимян е халостен патрон. Ако от ГЕРБ искаха победата, щяха да издигнат Мария Цънцарова."

"ама наистина ли Антон Хекимян за кмет на София от ГЕРБ продължавам да не вярвам - някой се гъбарка с медиите", добавя Емилия Милчева.

"С таргета на Хекимян, по-евтино и също толкова ефективно щеше да му е на Бойко да наеме Веселин Маринов за кмет", пише Ден Стефанова.

Мнението на Ivan Stambolov:

Като в стария лаф:
- Ташак, г-жа Петрова!
- Какво, бе?
- Лайно в пощенската кутия...

Chris Karadjov добавя:

Да не губим време: Хекимян - шеф на ООН!

Евгени Петров пише:

"Сменял съм квартири, затова познавам София", трепе рибата.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Хекимян взриви Мрежата: Гответе се за Цитиридис. С подгласници Цънцарова и Ризова

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!