ТРИМА В ПРАХТА – Регентски съвет, който управлява от името на презокеанския монарх

Николай Милчев

ТРИМА В ПРАХТА

По Конституция България е република. С Народно събрание, с Президент, с министър-председател, с Конституционен съд. Но е видно, че тя има и Регентски съвет – Регентски съвет, който управлява от името на презокеанския монарх. Това, разбира се, е псевдорегентски съвет и трите главни действащи лица в него изпълняват функции, характерни не за политическия живот, а за цирка.

Соломон Паси, Росен Плевнелиев и Елена Поптодорова са тези свети грешници, тези нови черни ангели на Новия световен ред.

Нали си спомняте какъв вой беше срещу Тодор Живков, че искал да ни направи шестнайсета съветска република. Сега тези герои искат да запишем в Конституцията, че България завинаги ще бъде в Европейския съюз и НАТО.

Знае се, че в глутницата на вълците по-слабите хищници никога не гледат в очите Алфа мъжкаря – единственото, което правят, е да свеждат главата си ниско пред него.

В човешкото общество робът се просва по очи пред господаря. Вълкът само навежда глава, но робът се просва по очи и не смее да помръдне, докато не го повика властелинът.

Такова просване по очи правят тези наши трима новоизлюпени регенти. Те знаят, че нито една друга страна от Европейския съюз и НАТО не е записала нищо такова в Конституцията си, но го предлагат, натрапват и викат с всички сили. Искат да дадат „добър пример“ и да закичат на гърдите си лента „Отличник“. Викат, за да ги чуят не в българското Народно събрание, а във Вашингтон и Брюксел. И си дерат гърлата не заради сигурността и просперитета на българите, а защото се надяват да ги забележат и да ги възнаградят. А възнаграждението, както се знае, във вълчата глутница е малко от кокалите, а в човешката такава – висок пост и много тлъсти пачки пари.

Абсолютно прозрачно е, че като предлагат тези натегачески промени, пред които усилията на соцслагачите са нищо, тези тримата – Паси, Плевнелиев и Поптодорова, най-вече мислят за себе си. В блесналия поглед на Соломон Паси се мержелее пост на Генерален секретар на НАТО, а след години защо не и на Император на Вселената от „Междузвездни войни“. Соломон Паси си пада и по програмите на НАСА, ако си спомняте, и на звездите, и на Вселената.

Крайно време е след такова предложение Росен Плевнелиев да стане евродепутат, комисар на България в Европейския съюз, а защо не и заместник-председател. И най-накрая – защо не и продуцент на Мастер шеф?

При Елена Поптодорова мечтите са голяма въртележка, но все пак някаква висока длъжност в столицата на модата и козметиката Париж би ѝ приличала много.

Накрая се питам – защо тези трима души, от които Соломон Паси и Елена Поптодорова даже са и интелигентни на всичко отгоре, толкова лесно се просват в прахта пред господарите. Можеха поне да го изиграят само с наведени глави пред Алфа вълка.

Николай Милчев

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!