Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Напънал се ГЕРБ и родил Антон Хекимян – омекотител в процеса на изпиране на Бойко Борисов

Николай Милчев

Напънал се ГЕРБ и родил Антон Хекимян.

Поговорката звучи иначе и в нея се споменава за мишка, но в случая е вярна. Само че нека сме наясно – Антон Хекимян не е кандидат на ГЕРБ за кмет на София – той е кандидат за един нов Тома Биков, кандидат е за омекотител в процеса на изпиране на Бойко Борисов. Почти невъзможно е Хекимян да стане кмет на София – самата идея толкова силно политически обвързан журналист, който няма грам опит в реалното управление, показва, че ГЕРБ оставя София на ПП-ДБ. На Промяната ѝ трябват пари и затова предлага Терзиев. На ГЕРБ му трябва още сапун и затова предлага Хекимян. ГЕРБ пари си има вече.

Кандидатурата на новинарския шеф от БТВ е директно признание за ролята, която имат и БТВ, и останалите две идеологически телевизии.

Сега се сещам, че преди няколко дни Хекимян и БТВ устройваха съвместен семинар с украински телевизионери за борба с идеологическата диверсия. Това вече автоматично превръща Хекимян в нещо като директор на новото американско АОНСУ.

Самият факт обаче, че не Бойко Борисов, а мъдрецът от Габрово Томислав Дончев представяше Хекимян и го водеше за ръчичка в зоопарка, наречен Столична община, също е знаков. Борисов пак е встрани, пак е в Банкя – при минералната вода и чистия въздух.

Властта е осигурена – говоря за голямата и централна власт – за магистралната. По пистата вече тичат и се състезават единствено със себе си и Соломон Паси, и Плевнелиев, и Елена Поптодорова. Защо към тях да не се присъедини и Антон Хекимян – човекът, който „цял живот е бил пред камерите“ според собственото му признание тази сутрин?

Не, скъпи Антоне, нито секунда не си бил пред камерите в своята същност и искреност. Бил си там като айсберг, по-точно – като мъчичко айсбергче, което едва ли може да потопи Титаник, но трябва да даде знак, че ако си кротуваш, ако слушкаш, ако „общуваш“ с политици и ако знаеш откъде идват теченията и откъде духа вятърът, можеш да се рееш и да си добруваш.

Срамота е, че българската журналистика търпи подобно нещо. И е срамота, че Антон Хекимян изпълнява функциите на морков пред носа на кариеристите – с микрофон и лаптоп в ръка.

БТВ очевидно засега финишира първа, но все още има време и другите две тризначки да извършат чудеса от храброст.

Кой знае, може би един ден Виктор Николаев ще бъде кандидат за президент, а Лора Крумова – за вице. За Кошлуков не смея и да си помисля докъде може да стигне – той е незалязваща звезда на небосклона.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!