Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тагарев: Сапьорът по потник е действал коректно при обезвреждането на дрона с мината в Тюленово – НАРОД, КОЙТО ИМА САПЬОРИ ПО ПОТНИК, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН!

May be an image of 4 people and text
haha.bg

Снимка: Фейсбук

„Обезвреждане на бомба по български“.  Под това заглавие видео с обезвреждането на украинския дрон с мина в Тюленово стана хит във Фейсбук. На видеото се вижда как сапьорът се подхлъзва и пада близо до дрона с прикрепената за него мина. Военният министър Тодор Тагарев похвали действията на сапьора.

Проф. Иво Христов: Политическата ни класа има слугински манталитет. Традицията да се присламчваме към по-силния винаги надделява

„Не се знае дронът с боеприпас край Тюленово дали е украински. Но вероятно не е било целенасочено това, че се е оказал на българска територия. Вероятно става дума за инцидент“, каза Тагарев пред бтв.

За сведение на Тагарев падналият дрон с мина в Тюленово е украински „Довбуш Т10“, като самите украинци се похвалиха официално през декември, че започват серийно производство и разпространиха видео с изпитанията му.

Тагарев коментира и начина на обезвреждане на боеприпаса, като обърна внимание, че сапьорът е действал коректно.

Калина Андролова: За куклите, агентурата и пропагандата

„Той е бил с долна част на неопренов костюм. Така е решено веднъж защото температурите условия не го налагат и второ – без тази горна част той има по-голяма свобода на действие. Преценката е напълно коректна и начинът, по който е действал, е коректен“, каза Тагарев.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тагарев: Сапьорът по потник е действал коректно при обезвреждането на дрона с мината в Тюленово

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!