Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Асен Василев за изгонения руски свещеник: на 100 % е шпионин, защото информацията е от партньорски служби

На 100% сме сигурни, че изгонихме руски шпионин, а не обикновен свещеник, защото информацията за агенти в Руската църква дойде от партньорски служби.

Проф. Иво Христов: Политическата ни класа има слугински манталитет. Традицията да се присламчваме към по-силния винаги надделява

Калина Андролова: За куклите, агентурата и пропагандата

Единственият проблем е, че той е работил в България в рамките на 5 години, а ДАНС не са го засекли. Колегите от Република Северна Македония казаха, че той е вербувал македонски граждани от България. Това заяви пред Нова тв министърът на финансите Асен Василев.

Преди три дни ДАНС изгони предстоятеля на Руската православна църква архимандрит Васиан и още двама беларуски граждани, служители в Руската църква в София. След като остана без свещеници, църквата затвори врати.

Протестиращи се събраха днес пред заключената църква и поискаха духовният храм да продължи да работи. Те обвиниха политиците, че посягат на християнството. Според тях руските свещеници са изгонени от страната, защото представляват Руската православна църква. Управляващите заявиха, че са изгонени, защото са руски шпиони по информация на чужди служби.

„ДАНС или не са имали информация, или поради някаква причина не са действали. Разбирам, че понякога истината боли“, заяви Асен Василев.

„Истината е, че поне това, което аз виждам като продукт от нашите служби за сигурност, не отговаря на никакви стандарти. И съответно съвсем отговорно мога да кажа – не смятам, че гарантират сигурността на страната“, заяви Асен Василев.

Според него ремонтът на службите е изключително наложителен, защото те са неефективни.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Асен Василев за изгонения руски свещеник: на 100 % е шпионин, защото информацията е от партньорски служби

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!