Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Епицентър": Антон Хекимян все пак ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София?

Автор: Епицентър.бг

След като Антон Хекимян напусна бТВ в София продължава да върви мълвата, че той ще е кандидат-кметът на ГЕРБ за София. Тя бе отречена неофициално вчера пред Епицентър. бг от централата на партията. Твърди се, че такава позиция не е предлагана на журналиста.

Другага версия за напускането на знаковото лице на БТВ бе, че е свързано с преместване в Нова ТВ. Но неофициално и от НОВА тв отрекоха това. 

В самата БТВ упорито се говори, че колегата им отива в политиката и не е могъл да откаже на предложение на Борисов да се впусне в кметската напдпревара в София. От последните ходове на Борисов в става ясно, че той търси кандидатура с рейтинг, която да изправи срещу Терзиев. В Пловдив Борисов каза, че има шестима много добри кандидати за София. "Сега като се прибера, ще преценя", добави лидерът на ГЕРБ.

Във всички случаи е странно, даже крайно необичайно седмица пред избори най-важният пост в една медия - шефът на нови и публицистични предавания да напусне без обяснение и без телевизията да е намерила негов заместник.

Уточнява се, че в междинния период, главният изпълнителен директор на "Би Ти Ви Медиа Груп" Ралф Бартолaйт ще отговаря за новинарското съдържание, заедно с главния редактор на "bTV Новините" Веселина Петракиева, с главния редактор на "Актуални предавания" Искра Владимирова и с мениджъра уеб съдържание и изпълнителен продуцент на редакция "Спорт" Владислава Лазарова.

bTV обяви, че „приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“, вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока“.

Хекимян пише в профила си във "Фейсбук", че "не мога да скрия, че решението да поема в друга посока е изключително трудно". "Но всеки, който ме познава истински, е наясно, че обичам предизвикателствата и не се страхувам", намеква той за професионалното си бъдеще.

Името на Хекимян започва да се коментира и от социолози и политически наблюдатели. Според Андрей Райчев той има шансове да победи на втори тур издигнатия от ПП-ДБ Васил Терзиев.

Райчев е на мнение, че ако Антон Хекимян е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София, ще е силен ход на Бойко Борисов и има шанс да бие кандидата на ПП/ДБ за кмет на София Васил Терзиев. Хекимян ще има откъде да взима гласове, докато Терзиев нямало да има откъде да взима.

Според Боряна Димитрова обаче кандидатите за кметския пост трябва да покажат и умения, опит, познания и квалификации за управление на най-големия град в държавата.

Еднот е Хекимян да е популярен, друго е хората да го припознаят като кмет, предупреди Боряна Димитрова.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: "Епицентър": Антон Хекимян все пак ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София? | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!