Следвайте "Буднаера" в Телеграм

New York Times: Фикс-идеята на Киев за Бахмут показа стратегическите различия между Украйна и САЩ

Противно на очакванията на военните анализатори, Зеленски обяви, че Украйна ще отвоюва цяла зима, без да спира


Базрезервна подкрепа: Мара Габриелова в Ню Йорк, облечена в цветовете на родната й страна. Нека каже някой, че не е патриотка!
Зоя Деянова

Противно на очакванията на военните анализатори, Зеленски обяви, че Украйна ще отвоюва цяла зима, без да спира

"Руските минни полета се доказаха като мощна защита и украинските власти са изключително обезпокоени от тежките загуби, които могат да бъдат причинени от всеки опит за преодоляване на тези бариери" коментират експерти пред американската медия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски изрази прогноза по време на посещението си във Вашингтон, че въоръжените сили на Украйна ще освободят Бахмут до края на годината, което показва различията в позицията на Украйна и САЩ по отношение на контранастъплението, пише The New York Times, цитиран от "Фокус".

"Тези планове демонстрират пропастта между Киев и американските военни стратези, които смятат, че Украйна трябва да се съсредоточи повече върху Юга," пише влиятелният американски вестник.

Някои американски официални лица са заявили, че "битката в Бахмут се е превърнала в нещо като фикс-идея за Зеленски и неговите военни командири“.

На среща на 22 септември с американски политици Зеленски също прогнозира, че украинските войски ще деокупират още два града, превзети от Русия. Но не каза кои са те.

И противно на очакванията на военните анализатори от Запада, Зеленски обяви, че Украйна ще отвоюва цяла зима, без да спира.

"Някои официални представители на САЩ заявиха, че е малко вероятно украинската контраофанзива да постигне стратегическите цели за прекъсване или стесняване на сухопътния мост между Крим и руската граница", цитира "Украинская правда".

"Руските минни полета се доказаха като мощна защита и украинските власти са изключително обезпокоени от тежките загуби, които могат да бъдат причинени от всеки опит за преодоляване на тези бариери" коментират анализатори пред американската медия.

Служители заявиха, че скоро ще стане още по-трудно за украинските сили да поддържат настъпление, тъй като земята става мека и блатиста, поради настъпването на есента. Те допълниха, че украинската армия ще има нужда от няколко седмици, за да възстанови оборудването си и да даде почивка на войските си, изтощени от летните боеве.

NYT припомнят, че тези планове са били споделени от Вашингтон и Киев.

Американските военни искаха Украйна да освободи град Мелитопол в южната част на страната. Въпреки факта, че напоследък е в центъра на вниманието, Украйна има все по-малко време да пробие отбраната на Русия, пише изданието.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: New York Times: Фикс-идеята на Киев за Бахмут показа стратегическите различия между Украйна и САЩ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!