Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Байдън убеден: Преди 827 години ме избраха в Сената

Президентът на САЩ Джо Байдън изкара „младежка подкрепа“, за рекламиране на старта на нова агенция за превенция на насилието с огнестрелно оръжие.

Това се случва на фона на множество изследвания, които сочат буквална „епидемия“ от масови стрелби в Америка.  По време на речта му в Розовата градина на Белия дом до него бе 26-годишният член на Камарата на представителите Максуел Фрост.

Байдън изтъкна, че Фрост е бил избран на 25-годишна възраст, което го прави и най-младият член на Камарата на представителите.

„Спомням си, когато аз бях млад. Имаме нещо общо помежду си. Избраха ме в Сената, когато бях на 29 години… това беше преди 827 години“, каза Байдън.

Белият дом публикува речта му с въпросния лапсус, с което се опитва да се внуши, че Байдън се е пошегувал на фона на нарастващите критики за пределната му възраст и съмнения за адекватно поведение. 

В понеделник по време на събиране на средства в Ню Йорк Байдън каза: „Ние ще спасим американската демокрация. Аз съм по-оптимистично настроен за бъдещето на тази страна, отколкото съм бил през 800-те години“, след като се зарече да се изправи срещу Владимир Путин и Доналд Тръмп.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Байдън убеден: Преди 827 години ме избраха в Сената

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!