Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тошко Йорданов: Кирил Петков поиска ДАНС да изгони 40 руски шпиони, не го интересуваше, че няма данни

Депутатът от ИТН Тошко Йорданов разказа как в България се гонят руски шпиони. Поводът за коментара му беше изгонването на трима руски свещенищи като заплаха за националната сигурност. Според него: „Да бъркаш в темата за вярата не е много умно, защото там няма рационализъм, там има вяра и не знам какъв ще е ефектът“. Той припомни случай с Кирил Петков и ДАНС.

„Нямам представа, аз не съм в ДАНС. Не знам колко са шпиони, честно да ви кажа, защото съм присъствал веднъж как Кирил Петков си поиска да му намерят 40 руски шпиони в руското посолство. Те нямаха толкова и той каза: „Не ме интересува, искам да ми намерите“. Той го е казал на заседание вътре в МС, неприсъствено, след това извикахме в парламента всички, които са присъствали, и го потвърдиха – и шефът на ДАНС, и на НСО, и на Военно разузнаване. И казаха как той е влязъл и казал „искам 40 да изгоним, Слави Трифонов ще ми сваля правителството“. Те му казали: „ама ние нямаме 40, ние имаме сведения за около 15“, той казал „не ме интересува“, разказа пред БНТ Йорданов за изслушването на закритото заседание на НС миналата година.

Той коментира и протестите на земеделските производители, като беше категоричен, че те не са постигнали резултат с протеста си, а от обещанията на властта няма да последва нищо.

„Влязоха в МС и излязоха с едно нищо. Репликите на хората бяха: „Нашите ни предадоха“. Бях при хората. Обещанията са празни. След две седмици нищо няма да бъде направено, ще бъдат уволнени хората. Ще им приемат поредната декларация. Хората, работещи в сектора, са много. Вчера имаше около 10 000 човека. Ако осъзнават на какво ги правят, щяха да са всеки ден долу. Тези страхливци в кабинета не могат да издържат на такъв натиск“, коментира депутатът от ИТН.

Източник: dir.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тошко Йорданов: Кирил Петков поиска ДАНС да изгони 40 руски шпиони, не го интересуваше, че няма данни

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!