НОВА тв краде най-популярното лице на БТВ - Антон Хекимян, няма да е кандидат-кмет на ГЕРБ

Чуждестранните шефове на Хекимян свикват спешна среща със служителите в телевизията

Свръхамбициозното ръководство на Нова броудкастинг груп е направило неустоимо предложение на капитана на противниковия отбор.

Капитанът на отбора на БТВ Антон Хекимян напуска телевизията, чието лице е от близо 20 години. 

Веднага след това тръгна мълвата, че популярният водещ ще е един от 20-те кандидат-кмета на ГЕРБ за София. 

Не е вярно, опровергаха  пред Епицентър.бг от централата на партията. 

По информация на Bulletin.bg Хекимян става началник на новинарския екип на най-големия конкурент на телевизията, която управляваше досега – НОВА. 

Свръхамбициозното ръководство на Нова броудкастинг груп е направило неустоимо предложение на капитана на противниковия отбор. 

По наша информация днес чуждестранните шефове на Хекимян свикват спешна среща със служителите в телевизията, за да обявят напускането на досегашния директор на новини и актуални предавания. 

Малко по-късно информацията беше потвърдена официално. 

БТВ излезе с официално съобщение:

bTV се разделя с Антон Хекимян

Компанията му благодари за професионалния му принос през последните 17 г.

bTV Media Group (bTV) обявява, че приема с незабавен ефект оставката на Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“, вследствие на неговото решение да продължи в друга професионална посока.

Компанията благодари на Антон Хекимян за професионалния му принос през последните 17 години и отчита усилията му за превръщането на bTV в една от най-обективните и надеждни медии в България.

В междинния период главният изпълнителен директор на bTV Media Group Ралф Бартолaйт ще отговаря за новинарското съдържание, заедно с главния редактор на „bTV Новините“ Веселина Петракиева, с главния редактор на „Актуални предавания“ Искра Владимирова и с мениджъра уеб съдържание & изпълнителен продуцент на редакция “Спорт“ Владислава Лазарова. 

Като журналист във "Франкфуртер алгемайне цайтунг" в Германия, кореспондент и ръководител на бюрото в Москва и Лайпциг на Deutsche Presse Agentur (dpa), г-н Бартолaйт има отличен предишен опит като политически редактор и чуждестранен кореспондент.

"bTV винаги е била изключителен работодател и като медия се стреми към професионализъм според най-високите стандарти", каза Антон Хекимян.

Редакционният борд на CME ще продължи да следи всички новинарски дейности на bTV, за да гарантира интегритета и независимостта на bTV Новините. Медията незабавно стартира процес по избор на заместник на г-н Хекимян за поста директор отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV.

Самият Хекимян също излезе с пост във Фейсбук и потвърди новината:
 
През вече далечната 2004 година започнах в БТВ като стажант. Тогава бях на 20 години. За 19 години разбрах какво е да си посветен на журналистиката, да обичаш хората, с които те среща съдбата и да се учиш от живота на истинските хора.
Извървях дълъг път и съм благодарен на колегите, които са ме подкрепяли в първите ми стъпки и на всички хора, които повярваха в мен.
 
Щастлив съм, че се участвах в това пътешествие. Битки, победи, радости, смях, незабравими герои, понякога сълзи, но никога съжаление. БТВ ме научи на дисциплина!
 
Да работиш с професионалистите в БТВ НОВИНИТЕ е привилегия и аз винаги съм ценил усилието на всеки един човек в екипа си.Научен съм, че трябва да се дава шанс и се радвам, че успях да дам път на много млади хора да творят и на много колеги да намерят още предизвикателства в работата си.
 
Битката за истината трябва да се води на всички нива - независимо от длъжността, която заемаш или професията, която практикуваш. А журналистите са онези хора в нашето общество, които следват принципа на истината безусловно.
 
Не мога да скрия, че решението да поема в друга посока е изключително трудно. Но всеки, който ме познава истински, е наясно, че обичам предизвикателствата и не се страхувам.
 
Докато пиша тези думи през съзнанието ми преминават лицата на любимите ми колеги и приятели в БТВ - сърцето ми е пълно. Благодаря!

Антон Хекимян бе директор на отдел „Новини, актуални предавания и спорт“ на БТВ от края на 2020 г. Цялата си професионална кариера той изгражда в телевизията, където започва като стажант в нюзрума още в първи курс от следването си. Работи последователно като репортер и водещ на съботно-неделния сутрешен блок, а от 2014 г. задава сериозните въпроси за деня в един от най-гледаните сутрешни блокове – „Тази сутрин“. 

За работата си като журналист Хекимян е носител на редица признания, сред които наградата „Достоен българин“ за активна доброволческа дейност след наводненията в Аспарухово (2015) и за професионализъм и всеотдайност при отразяването на COVID темата (2020). 

През 2016 и 2018 г. печели приза за висока езикова култура от Центъра за анализ на политическата и журналистическата реч, голямата награда за телевизионна журналистика „Свети Влас“ (2019) и много други.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: НОВА тв краде най-популярното лице на БТВ - Антон Хекимян, няма да е кандидат-кмет на ГЕРБ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!