Следвайте "Буднаера" в Телеграм

200 бона, дарени от българи за къщата на Димитър Талев, изчезнаха в частната сметка на депутата от ПП/ДБ Манол Пейков! Наследниците готвят протест

Надледниците на писателя Домитър Талев търсят къде са изчезнали 200 бона дарения от родолюбиви българи в частната сметка на скандалния депутат от ПП/ДБ Манол Пейков. Голям фокусник трябва е Майстор Манол от ДБ, след като може да направи така, че 200 000 лева от дарения да изчезнат в джоба му.

„Приятели, обявявам ПРОТЕСТ! Като наследник на Димитър Талев.“


Това написа в пост във фейсбук наследникът на прочутия писател Димитър Панчев. Протестът не е инспириран от атака на зли руски сили към „големия дарител“ на Украйна Манол от Пловдив, както се вижда от снимката на внука на Талев.

Ето цялата история за бездействието ма държавата на Сглобката и 200-те хиляди лева, изчезнали в бездънната сметка на депутата от ПП/ДБ Манол Пейков. Ако Пейков продължава да мълчи и да се крие като мишок, съмнението, че е откраднал парите, ще се превърне в обвинение. Стига Боби Сарафов от рода ма македонския герой Сарафов също да се събуди от лятната дрямка.

„НИЕ, НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ДИМИТЪР ТАЛЕВ, ОБЯВЯВАМЕ ПРОТЕСТ ЗАРАДИ ПЪЛНОТО БЕЗДЕЙСТВИЕ ПО КАЗУСА ЗА РОДНАТА КЪЩА НА ПИСАТЕЛЯ В ПРИЛЕП!

Бездействието е по две линии. Първата:

Правителството на Гълъб Донев с решение номер 421 от 2 юни 2023 година даде принципно съгласие за закупуването на къщата. В решението е разписано да се дадат последващи инструкции към Министерството на културата и към други институции, които да работят по казуса. Вече почти 4 месеца реални действия не са осъществени.

Искане: Незабавно държавата да влезе в директни преговори със собственичката на къщата. Да закупи родния дом на Талев и да го превърне в музей или в културен център, каквото е искането на целия български народ, на собственичката и на нас – Талевите наследници!

Втората:

Народният представител Манол Пейков, който още през април месец събра ДАРЕНИЯ (около 200 000 лева, каквато е и обявената цена на къщата) с цел закупуването на къщата от фондацията му “Манол Пейков и приятели”, бездейства абсолютно неоправдано от всяка гледна точка, включително и от юридическа. Вече 6 месеца той не предприема действия за покупко-продажбата, а обвинява нереалистично македонската страна за забавянията. Подобно забавяне според юристи е невъзможно, а пречки за такава частна сделка практически не съществуват. За подобна сделка са нужни максимум 2 седмици, а не 6 месеца.

Искане:

  1. Незабавно Манол Пейков да посочи конкретно какъв точно е административният проблем, който усложнява покупко-продажбата. Публично и чрез документи, а не чрез статуси във Фейсбук.
  2. Да посочи каква е събраната досега сума за тези 6 месеца за къщата, защото със сигурност тя се е увеличила за посочения период.
  3. Да дари събраните средства на държавата, ако са ѝ нужни, за закупуването или ремонта на къщата. Най-доброто решение е къщата да бъде държавна собственост. Закупуването ѝ от частна фондация ѝ отрежда твърде несигурно и нестабилно бъдеще.

Очакваме българският народ да застане зад нас в справедливата кауза, която е вече на над четвърт век, а именно – къщата на Димитър Талев в Прилеп да се върне в български ръце!

Протестът ще се проведе на 30.09 от 12:00 пред Министерството на културата.

Маноле, не се крий. Изборите няма да те спасят. Манолчо, кажи си! Върни парите!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: 200 бона, дарени от българи за къщата на Димитър Талев, изчезнаха в частната сметка на депутата от ПП/ДБ Манол Пейков! Наследниците готвят протест - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!