Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ихан Алдай по БНР: Пеевски е все по-близо до поста вицепремиер. Той е механикът на Сглобката!

„Изглежда като втория след Доган, нали? Реализира успешните си инициативи. Излиза с анонси сутрин, съставя дневния ред на правителството. Явно вече не е лошият Пеевски, след като и Кирил Петков и компания го възприемат, нищо че декларират – не сме в коалиция с тях. Да си зададем въпроса – протест срещу Пеевски или срещу Кирил Петков би събрал повече хора пред парламента в момента? Може да се каже, че сатанизираният Пеевски създава повече добри неща за държавата от някога фаворизирания бивш министър-председател.“ Това коментира пред БНР журналистът Илхан Андай от сайта „Родопи 24“.

„Явно е направен много сериозен анализ и новият Пеевски е най-удачният вариант за влизане на ДПС във властта. Пеевски се оказва нещо като механик на тази сглобка и го прави много добре. Това се отчита като дивиденти – и от началника му Доган, и от партньорите, и особено от Бойко Борисов“, коментира Илхан Андай в предаването „Преди всички“.

В този момент Пеевски е по-близо до един пост от рода на вицепремиер, отколкото на председател на ДПС, подчерта журналистът. Според него за бъдещи наследници на Ахмед Доган могат да се спрягат Илхан Кючюк и Филиз Хюсменова.

Следващият кмет на Кърджали трябва да е от партията, която е на власт в държавата. Това може да се постигне. Трябва да се вземат поуките от безвремието, в което беше Кърджали заради конфликта ГЕРБ – ДПС, заяви Илхан Андай.

ДПС в момента работи като добре смазана сглобка с ГЕРБ, ПП и ДБ, но по линия на ДНСК в момента се санкционират общини на ДПС. Някои в ПП много добре работят с Делян Пеевски, но има звена, където санкциониращият модел е в сила, твърди журналистът – познавач на партията ДПС отвътре.

Ето и коментара по темата „Сглобката и нейния механик“ на тънкия познавач на медиите Миролюба Бенатова от сутрешния Нюзкурник:

„Мария Цънцарова: Как е по-добре – да протестирате срещу Пеевски или да ви балансира?

Златимир Йочев пита „правят ли ви на маймуни“, а Цънцарова отново: какво стана с плаката ви:“Искам държава без Борисов, Пеевски и Гешев“.
Той – Явор Божанков – отговаря с много думи, от които цитат се вади трудно.

А, не.

Запомних, че избирателят бил виновен.

Избирателят, на когото не казаха, че Борисов ще ги крепи, а Пеевски ще ги балансира.
Като всички управляващи и тези действат по учебник за загуба – обвиняват публиката, че не ги е разбрала и парадират с неосъществени велики цели.“

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ихан Алдай по БНР: Пеевски е все по-близо до поста вицепремиер. Той е механикът на Сглобката! - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!