Радев: Денят на Независимостта е още по-важен днес, когато държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости

Автор: БТА

Денят на Независимостта е забележителен урок за това, че единението и волята са пътят за постигане на националните идеали и защитата на българския интерес. Това написа президентът Румен Радев във Фейсбук по повод Деня на независимостта - 22 септември. 

Честита НЕЗАВИСИМОСТ. Може би някога

„Той е още по-важен днес, когато се борим с множество кризи, проблемите на обществото се заглушават, когато се правят опити за подмяна на историята ни, а държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости“, казва държавният глава.  

Георги Марков: Взеха ни суверенитета, историята и хляба! Партизаните на Сорос съсипаха институциите

Според президента обявяването на независима държава на 22 септември преди 115 години във Велико Търново България е историческо събитие, резултат на умела дипломация, но и на категорично обществено и политическо единомислие в името на една цел – израстването и развитието ни като суверенна държава, равноправна в международната общност. 

„От нас самите зависи не само собственото ни равноправие, но и самочувствието ни на свободен и достоен народ. Народ, за който независимостта, просперитета и развитието са висша ценност.

Честит празник!“, допълва президентът Румен Радев. 

Център на националните тържества, посветени на 115 години от провъзгласяването на Независимостта на България днес, ще бъде Велико Търново. Председателят на парламента Росен Желязков и вицепрезидентът Илияна Йотова ще участват в честванията. 

Източник: БТА

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Радев: Денят на Независимостта е още по-важен днес, когато държавността отстъпва пред чужди интереси и зависимости | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!