Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Началникът на отбраната опроверга Тагарев: Няма руски кораби в икономическата зона на България в Черно море


Адм. Емил Ефтимов, снимка: БНТ

„От месец септември не наблюдаваме кораби на Руската федерация в нашата икономическа зона“, заяви Адм. Емил Ефтимов, началник на отбраната пред БНТ. Преди дни военният министър Тодор Тагрев заяви, че Русия е удължила обявяването на затворена за плаване зона в Черно море до края на този месец. Тази зона засяга води, които са част от българската икономическа зона. Русия ни провокира, каза Тодор Тагарев.

Според думите на адм. Ефтимов това не отговаря на истината. В изказването си Тагарев дори заплаши, че Русия ни провокира и правителството обмисля отговор с НАТО.

„Потвърждавам, към настоящия момента кораби на Руската федерация в западната част на Черно море няма“, каза адм. Ефтимов.

„В нашата икономическа зона и въобще в западната част на Черно море няма военни кораби на Руската федерация“, повтори той.

Той уточни, че корабоплаването в българската икономическа зона е свободно. Няма юридически пречки руски кораби да минават през нашата зона.

САЩ не могат да нанесат стратегическо поражение на Русия. В сблъсъка със Запада Русия все още не е започнала истинската битка – тя ще започне тогава, когато

Това, което от българска страна се счита за недобра практика, е да се обявява чужда икономическа зона за опасна поради военни учения, посочи той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Началникът на отбраната опроверга Тагарев: Няма руски кораби в икономическата зона на България в Черно море

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!