Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Тагарев: България ще продължи да подкрепя Украйна в съответствие с на... (ВАШИТЕ) възможности

На заседание на Контактната група за предоставяне помощ на Украйна в Рамщайн

Министърът на отбраната подчерта солидарността и препотвърди подкрепата на страната ни за суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна и за нейното европейско и евроатлантическо бъдеще

Тагарев иска да купи стар модел „Страйкър“ от САЩ с над 1 млрд. лева по-скъпо... за личен късмет

„България ще продължи с подкрепата за Украйна, която ще бъде съобразена с нашите национални възможности и законови процедури“. Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев днес, 19 септември, на поредното заседание на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна, цитиран от пресцентъра на МО.

Форумът се проведе в Рамщайн, Германия, и беше домакинстван от секретаря по отбраната на САЩ Лойд Остин.

В него участваха министри на отбраната, представители на политическото и военното ръководство на съюзни и партньорски държави, както и на НАТО и ЕС. В състава на българската делегация беше и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

В своето изказване министър Тагарев подчерта солидарността и препотвърди подкрепата на страната ни за суверенитета, независимостта и териториалната цялост на Украйна и за нейното европейско и евроатлантическо бъдеще.

„България е готова да подкрепи възстановяването на Украйна“, посочи той. Разглеждат се и възможностите за допълнителен принос в коалициите, които се формират в рамките на Контактната група за предоставяне на отбранителна помощ на Украйна.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Тагарев: България ще продължи да подкрепя Украйна в съответствие с нашите възможности

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!