Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американските военни със забрана да летят след катастрофата с F-35

Изпълняващият длъжността командир на американския Корпус на морската пехота, Ерик Смит, издаде забрана до всички авиационни части да летят в следващите два дни както в, така и извън Съединените щати, каза говорител на Корпуса на морската пехота пред ABC News. Решението е взето след „злополуката“ с изтребител F-35 в Южна Каролина в неделя, който изчезна безследно, a издирването му продължи повече от 24 часа. Американските военни призоваха гражданите да сигнализират, ако забележат самолета.

Тагарев иска да купи стар модел „Страйкър“ от САЩ с над 1 млрд. лева по-скъпо... за личен късмет

Късно през нощта в понеделник ABC 15 съобщи, че военни сухопътни екипи са открили „части и отломки“, свързани с изгубения F-35B Lightning II близо до шосе в окръг Флорънс, Южна Каролина.

Говорител на Корпуса на морската пехота каза в изявление в неделя, че пилотът на F-35 „безопасно е катапултирал от самолета“. Преди да катапултира, пилотът е поставил изтребителя на автопилот.

„Вашингтон пост“ цитира Джеръми Хъгинс, говорител в съвместната база Чарлстън, от която е излетял изчезналият изтребител, който заяви, че транспондерът на F-35 не работи „по някаква причина, която все още не сме определили“.

Никое звено няма право да лети, докато не проведе двудневна дискусия относно мерките и процедурите за безопасност, каза командирът в имейл до цялата служба в понеделник. Докато командирът на Корпуса на морската пехота твърди, че има пълно доверие в авиационните части, той смята, че това е „правилното и разумно“, което трябва да се направи предвид както този инцидент, така и други скорошни инциденти.

Решението за приземяване на всички самолети също идва след две смъртоносни авиокатастрофи на морската пехота през миналия месец. Пилот на F-18 загина по време на тренировъчен полет близо до Сан Диего, а трима морски пехотинци загинаха и други бяха ранени, когато американски самолет Osprey се разби край бреговете на Австралия. Пентагонът отбеляза двата предишни инцидента в изявлението си в понеделник.

F-35 е най-скъпият американски изтребител. Министерството на отбраната на САЩ очаква да похарчи 1,7 трилиона долара за закупуване, експлоатация и поддръжка на самолета и неговите системи през целия му живот на експлоатация, според доклад на Службата за отчетност на правителството, публикуван през май. Разходите за обществени поръчки по програмата също са се увеличили с 13,4 милиарда долара от последната оценка, направена през 2019 г.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Американските военни със забрана да летят след катастрофата с F-35

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!