Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Министърът на транспорта: Проблемът с украинското зърно е руска пропаганда

Орбан: Сделката за украинското зърно е глобална измама. Нас ни излъгаха, а Африка не получи и един хляб (видео)

Автор: бТВ

Подозрения, че протестите на зърнопроизводителите са политически и са организирани с цел дестабилизация на правителството, сподели министърът на транспорта Георги Гвоздейков пред БТВ. Той обвърза протестите и със защита на руските интереси. 

Проблемът с украинското зърно е част от руската пропаганда. "Опитват се да дестабилизират ясната посока, която България има и ясните цели. Тези, които порят Черно море с дронове с бомби", коментира министърът.

"Този протест днес, има доста сериозен сериозен политически отенък, който цели дестабилизация на държавата. Опитват се да дестабилизират ясната позиция, която България има и ясните цели. Тези, които порят Черно море с дронове с бомби. Проблемът с темата внос на украинско зърно пак тръгва като пропаганда от страна на руската държава, тъй като износът на зърно от Черно море е значително ограничен, да не кажа и забранен", каза той.

Гвоздейков напомни, че забраната за внос на украинско зърно е наложена от служебното правителство, което според него е защитавало руските интереси. 

"Има решение на ЕК и на парламента, което трябва да бъде изпълнено. България няма какво да загуби. Става дума за по-бърз експрот към страни, които имат нужда от това зърно. Осигуряваме коридор на солидарност, пристанище, чрез което зърното от Украйна да бъде изнесено. И ще спечелим от това", каза още министърът. 

В Черно море отдавна има маневри на Русия, каза пред БТВ министърът на транспорта Георги Гвоздейков по повод дрона с бомба, който беше открит в морето до Тюленово. 

Той каза още, че първият медицински хеликоптер ще пристигне у нас пред декември и от 15 януари се очаква да спасява човешки животи.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Министърът на транспорта: Проблемът с украинското зърно е руска пропаганда | Glasove.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!