Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия санкционира ??? купува руски петрол от Индия


Германският канцлер Олаф Шолц и индийският премиер Нарендра Моди на срещата на Г-20 в Ню Делхи. Източник: YouTube/Narendra Modi

Германия продължава да получава големи количества руски петрол през Индия, пише Spiegel, позовавайки се на данни на Федералната статистическа служба.

Официалните данни, публикувани във вторник, разкриват забележителен скок на вноса на рафинирани петролни продукти от Индия през първите седем месеца на годината.

Tози внос, възлизащ на 451 милиона евро, се получава предимно от суров петрол, произхождащ от засегнатата от санкциите Русия.

Увеличението е от над 1 100% в сравнение с 100-те милиона евро, изразходвани за същия период на предходната година, по данни на германската национална статистическа агенция Destatis.

Това дванадесеткратно увеличение на германския внос на петролни продукти от Индия идва като следствие от появата на азиатската страна като значителен купувач на руски суров петрол след началото на войната в Украйна през февруари 2022 г.

Според Destatis петролните продукти, изнасяни от Индия за Германия, са предимно газьоли, използвани за производството на дизел или нафта за отопление. Тези продукти са получени от суров петрол, а базата данни на Comtrade на ООН показва, че Индия внася значителни количества суров петрол от Русия от началото на войната в Украйна.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Германия купува руски петрол от Индия

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!