Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Руски военен експерт: Базата на НАТО в България веднага ще попадне под ракетната завеса на РФ

"НАТО иска да превърне Черно море в свое езеро. В момента им пречи конвенцията от Монтрьо. САЩ ще притиснат Ердоган, за да отменят действието на конвенцията и да вкарат свои кораби в портовете на черноморските страни", прогнозира експертът

НАТО усилва позициите си в Черно море. България ще построи на своя територия база на алианса. Тези събития Телеграм каналът Putin_Tg_Russia (Путин в Телеграм) обсъди с военния експерт полковник Виктор Баранец, коментатор на в. "Комсомолская правда".

"НАТО иска да превърне Черно море в свое езеро. В момента им пречи конвенцията от Монтрьо, която забранява присъствието на кораби от нечерноморски страни за повече от 21 дни", обяснява Баранец.

"САЩ ще притиснат турския президент Реджеп Ердоган, за да отменят действието на конвенцията и да вкарат свои кораби в пристанищата на черноморските страни от НАТО", прогнозира експертът.

"Базата на НАТО в България моментално ще попадне по ракетната завеса на РФ", категоричен е полк. Баранец. Това означава, че част от ядрения арсенал на Русия ще бъде насочена към съответната част от територията на България, поясниха военни специалисти. 

"България все повече и повече се интегрира в структурите на НАТО, все повече става пълноценен играч в алианса. България все повече заема антируски позиции не само в Европа, но и в Черноморския регион", изтъкна полк. Баранец.

Експертът обясни, че НАТО все по-плътно се приближава до Черно море, опитва се да прокара стратегическите си планове за овладяване на региона, което не може да не предизвика реакцията на Русия.

"За да парира ходовете на НАТО, Русия ще трябва в рамките на специалната военна операция да си върне Одеска и Николаевска области", коментира още военният експерт. 

Превод и редакция: Епицентър.БГ

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Руски военен експерт: Базата на НАТО в България веднага ще попадне под ракетната завеса на РФ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!