Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Франция забрани продажбите на iPhone 12 заради твърде високи нива на електромагнитно излъчване

Франция забрани продажбите на iPhone 12 на Apple  след тестове, според които смартфонът е нарушил европейските ограничения за излагане на електромагнитна радиация, предаде Ройтерс.

Контролният орган изиска от технологичния гигант да изтегли iPhone 12 от френския пазар, след като установи, че той излъчва твърде много електромагнитни вълни над нормите.

Националната агенция за честотите (ANFR) нареди на Apple „да приложи всички налични средства за бързо отстраняване на тази неизправност“ или компанията ще трябва да изтегли телефоните, които вече са продадени във Франция.

Агенцията отговаря за мониторинга на радиооборудването и излагането на населението на електромагнитни вълни.

Регулаторът е проверил специфичните нива на поглъщане (SAR) на 141 телефона, продадени във Франция, включително iPhone 12 на Apple. SAR измерва скоростта на радиочестотната енергия, погълната от човешкото тяло.

Множество френски телекомуникационни магазини изтеглиха iPhone 12 от своите онлайн продажби от сряда.

Оспорвайки твърденията на агенцията, Apple обяви, че вече са предоставили множество лабораторни резултати, проведени от компанията и независими трети страни, които показват съответствието на устройството със съответните разпоредби за SAR и глобални стандарти.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Франция забрани продажбите на iPhone 12 заради твърде високи нива на електромагнитно излъчване

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!