Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Голямата чистка на Сталин – Кои всъщност е ликвидирал? ЩЕ СЕ ИЗНЕНАДАТЕ

Поручик Списаревски

Голямата чистка на Сталин

Голямата чистка е насочена най-вече към политически и военни ръководители.

По обвинителни актове и съдебни решения , почти цялото ръководство на болшевиките от периода на Гражданската война са признати за врагове на народа и разстреляни , как бешеные собаки.

Всички членове на колегията на ЧК и съратници на Феликс Дзержински са осъдени като врагове на народа. Измежду тях са и ръководителите на комисариата Хенрих Ягода и Николай Ежов.

Арестувани и хвърлени в подземията за предварителни разпити са вождовете на латишките стрелци и чекиските палачи на руския народ - Иоахим Вацетис, Федор Эйхманс и Мартын Лацис. Самият Лацис има късмета да умре малко по-рано от голямата сталинова разплата.

Трима от петте първи сталински маршали - Тухачевский, Егоров и Блюхер са осъдени и разстреляни като врагове на народа и чужди шпиони на Германия , Япония и Полша.

За враг на народа и американски шпионин е признат и разстрелян съратника на Ленин матроса Дыбенко.

Сега внимавайте

Като врагове на народа са осъдени и разстреляни убийците на адмирал Александр Васильевич Колчак през 1920г. комисарите Самуил Гдальевич Чудновский и Борис Яковлевич Блатлиндер.

За врагове на народа са признати и ликвидирани петроградските чекисти Яков Агранов и Борис Семенов , убили Николай Гумилёв и стотици руски образовани хора по делото "Таганцев".

Ето как САЩ осъществиха Великата октомврийска социалистическа революция и наложиха комунизма на света: Червената симфония (революцията под рентген) 

Първите седем ръководители на ленинския комсомол са осъдени като врагове на народа - Ефим Цетлин, Оскар Рывкин, Лазарь Шацкий, Петр Смородин, Николай Чаплин, Александр Мильчаков, Александр Косарев. Шестима са разстреляни. Мильчаков е въдворен с дългосрочна присъда в лагерите.

Извода е , че комсомола е бил създаден от врагове на народа.

Голямата чистка срещу хазаро-болшевишката, предателска паплач на Троцки и компания започва на 11 юни 1937г

През 1937 – 1938 г. са арестувани около 1,5 милиона души, от които около половината са екзекутирани.

Общо 1 372 382 души са арестувани по политически причини и 202 877 души за други престъпления. Между тях е и българския масон Кръстьо Раковски.

През този период са убити 78 % от членовете на Централния комитет на ВКП (б).

Органите на НКВД са подложени на най-тежко прочистване.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!