Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полският премиер: Интересите на нашите фермери са на първо място, няма да позволим внос на украинско зърно


Матеуш Моравецки, снимка: Twitter/@MorawieckiM

Варшава няма да позволи на украинското зърно да „наводни“ полския пазар, заяви полският премиер Матеуш Моравецки преди обсъжданията в ЕС дали да се удължи съществуващото търговско ограничение.

За разлика от послото правителство, българските власти вдигат забраната. Депутати от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС внесоха в парламента проекторешение да се разреши отново вноса заради „солидарност с Украйна“.

Правителството (на Полша) поставя интересите на полските фермери на първо място и няма да позволи евтините украински продукти отново да разрушат местната селскостопанска индустрия, заяви Моравецки във видеообръщение, публикувано в социалната мрежа X (преди Twitter).

„Сега ЕС обмисля дали да запази ембаргото. Полша няма да позволи украинското зърно да ни наводни. Независимо какво ще бъде решението на брюкселските служители, ние няма да отворим границата“, заяви той.

Европейският парламент ще обсъди в петък изтичането на забраната на ЕС за внос на украинско зърно в пет източноевропейски членки на блока. Мярката беше наложена през май, като подкрепи националните забрани от Полша, Унгария, Румъния, България и Словакия.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Полският премиер: Интересите на нашите фермери са на първо място, няма да позволим внос на украинско зърно - Обективно

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!