Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НАЗРЯВА МОЩЕН ТРУС: Знаково лице обяви, че напуска "Да България" и извади мръсните ризи на коалицията им с "Промяната"

АВТОР:  ПИК

Мощен трус гърми в коалицията между "Демократична България" и "Продължаваме промяната" малко повече от месец преди местните избори на 29 октомври, научи ПИК.

Областният председател на "Да България" в Пазарджик Николай Янев обяви, че напуска партията, разочарован от пълното разминаване с принципите и ангажиментите, които "Да, България" и ДБ са поели към избирателите си.

Янев призна, че в момента между "Промяната" и "Демократична България" тлее огромно напрежение, което нищо чудно да пламне в пожар и да провали коалицията на изборите. Един от най-яростните активисти на "Да България" за Пазарджик и региона не крие, че в момента с огромни мъки се създадат екипи по места между ПП и ДБ.

"Компромисите, които се правят, вече засягат и принципите, заради които се включих в политиката и в "Да България". Не се случва това, което декларирахме в самото начало, че ще направим. Доколкото имам информация, част от колегите също имат желание да напуснат. При всички положения има напрежение относно коалицията с "Продължаваме промяната" и съответно с управляващата коалиция с ГЕРБ", заяви Янев пред БНР.

Според него от "Промяната" се иззели доминиращата роля в коалицията, с което в регионалните структури не са съгласни.

"Начинът, по който се доминира от ПП, е без каквато и да е почва, само определяне на някакви позиции - това не е моят принцип на работа. Аз винаги съм смятал, че първо трябва да бъде създаден екип и след това да се определят кои да бъдат хората, които да свършат конкретната работа. В момента някой друг взима решенията, тази партия вече не е ваша. Това е реплика на г-н Христо Иванов и аз съм я запомнил преди време и съвсем скоро я цитирах пред нашето национално ръководство. Това е времето, в което трябва да се разделим", добавя в поста си Николай Янев. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: НАЗРЯВА МОЩЕН ТРУС: Знаково лице обяви, че напуска Да България и извади мръсните ризи на коалицията им с Промяната - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!