Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ШАХ И МАТ: Разгадаха ходовете на Борисов до пълния разгром на "Промяната" и завръщането му на бял кон във властта

АВТОР:  ПИК

Не само ПП се движи по "оня запис". И Стратегът от Банкя Бойко Борисов следва сценарий за завръщането си на бял кон в управлението на България.

В това е убеден политологът Слави Василев. Според него премиерът Николай Денков и лидерите на ППДБ си имат началник и той се казва Бойко Борисов. 

"Борисов е истинският началник, добре си играе играта да подскаже на коалиционните му партньори, че животът на това правителство зависи само от неговата воля.

ПП няма способ да наложат волята си над Бойко Борисов, но той има способ да наложи неговата воля над тях... Той ще ги остави през 9-те месеца, през които ПП формално носи отговорността за кабинета, да се наиграят, за да докажат пред обществото, че съвсем не стават за управници.

Когато той вземе кормилото в Министерския съвет с премиер Мария Габриел, да сменят този състав и да покажат, че ГЕРБ са много по-оправни в управлението на държавата. По този начин съвсем да съсипе ПП, за да се върне Борисов на бял кон в управлението на България", заяви Василев пред БНР.

Неговата прогноза е, че местният вот да не се отрази радикално на управляващата коалиция, че да се разпадне.

"Борисов няма да разтури управлението, преди той и неговата партия да поемат управлението. Със сигурност това правителство ще издържи до момента, когато неговият политически интерес е по-голям от този - да остане в нея", добави Василев.

По думите му три са основните фигури в момента, които реално имат тежест да претендират за властта.

"Битката в политиката винаги е битка между личности. Личностите са тези, които оформят основната притегателна сила. Личности в България, които да имат тежест да претендират за реална власт, виждам да са основно три - Румен Радев, Бойко Борисов и Костадин Костадинов. Не смятам, че има други политически лидери, които да могат да претендират да имат достатъчно политически капитал, за да управляват държавата.

Движение "3-ти март" не е проект на президента Румен Радев.Президентът има голяма перспектива и потенциал, най-голяма от посочените трима. Но той все още не иска да излезе извън руслото на своите правомощия и извън клетвата, която той е положил като държавен глава. Смятам, че той ще си завърши президентския мандат, казвам го с известно съжаление, защото аз много искам президентът Радев да се хвърли в битка, защото той има огромен потенциал, особено след спихването на ПП като реална алтернатива, каквато никога не е била или поне бързо доказа, че няма потенциал за това. На дадения етап не виждам сигнали Радев да се хвърли в тази битка. Има опасност този потенциал да се изхаби, но това си е негово решение", смята още политологът. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ШАХ И МАТ: Разгадаха ходовете на Борисов до пълния разгром на Промяната и завръщането му на бял кон във властта - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!