Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ричард Улф: Западащите САЩ създадоха войната в Украйна, за да отслабят Русия, член на БРИКС

„Американската система е в упадък и продължава да се влошава. И краят му не се вижда. И в САЩ расте недоволството, защото те /управляващите/ не могат да направят нищо.

Преследват ги неуспехите и те са много уплашени. Уплашени са и от възхода на Китай и неговите съюзи, така и от неспособността на САЩ и страните от Г-7 да направят каквото и да било.“ Това заяви известният американски икономист Ричард Улф в ТВ участие в YouTube. 

Според него, кулминацията е дошла под формата на военния конфликт в Украйна.

„Кулминацията дойде с войната. Това е решение, взето от САЩ, за налагане на максимални политически, културни и икономически санкции. Те не започват пряко война с Русия, защото разполага с ядрени оръжия. Всъщност няма други причини.

Подготвиха военния конфликт между Русия и Украйна, като наливаха пари и оръжия в Украйна, за да го започнат. Без това нямаше да има военен конфликт. Смятаха, че могат да спечелят и да отслабят една от страните от БРИКС – Русия.

Но това не се получи. Измина година и половина и не се получи.

Бивш аналитик на ЦРУ: Парите за Киев отиват при „Локхийд Мартин“, „Дженерал Дайнамикс“ и ВПК

САЩ трябваше да ескалират. Много повече от първоначалния план. Дадоха им танкове, а сега и F-16. Усъвършенствани ракети. Но все още не се получава. Русия навлезе на много, много километри в Украйна и никой не я спира. И тяхната грешка на Запада/, която те не осъзнават, е, че ако не купуват нефт и газ от Русия, тя ще продаде своя нефт и газ на някой друг“, категоричен е Улф.

Британският „Експрес“: „Целите на Украйна вече не са в съответствие с тези на Запада, Русия вече не е заплаха“

Богомил Бонев: Не е удобно да признаят, че Русия ги победи, а Украйна е огромно разочарование!

Ричард Улф е американски икономист, известен с трудовете си върху икономическата теория на Маркс, икономическата методология и класовия анализ. Професор по икономика, преподава в Масачузетския университет в Амхърст от 1973 до 2008. Преподава икономика и в Йейл, в Държавния университет на Ню Йорк, в Университета на Юта, в Парижкия университет (Сорбоната) и в Брехт форума в Ню Йорк. В момента е гостуващ професор по програмата за следдипломна квалификация по международни отношения в „Ню Скуул Юниверсити” в Ню Йорк. Изнася и лекции в Брехт форум в Манхатън. През 2010 публикува книгата си „Капитализмът се размириса”, която излиза и като филм. През 2012 излизат три нови негови книги: „Окупирай икономиката: оспорване на капитализма” в съавторство с Дейвид Барсеймиън, „Сравнение на икономическите теории: неокласическа, кейнсианска и марксистка” в съавторство със Стивън Резник, и „Демокрация на работното място”.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ричард Улф: Западащите САЩ създадоха войната в Украйна, за да отслабят Русия, член на БРИКС - Новини, политика, анализи

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!