Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Аз такова нахалство не помня, май само след 10 ноември когато комунистите станаха седесари и активисти на "Подкрепа"....

Yavor Dachkov

Аз такова нахалство не помня, май само след 10 ноември когато комунистите станаха седесари и активисти на "Подкрепа".... Ето какво казва синът на ДС и милионер с парите на ДС Васил Терзиев, кандидат за кмет на София от градската десница:

Девети септември не бива да се забравя. Девети септември 1944 г. бележи нашето „Второ освобождение“ (който не е гледал филма на проф. Келбечева и проф. Светослав Овчаров задължително трябва да го направи). Тогава стремителното развитие на България е прерязано, елитът на страната - заличен, и свободните граждани стават жертви на един тоталитарен режим, който ги лишава от основни свободи, от възможност да виждат света, да се променят и развиват.

Неоспорими са престъпленията на комунистическия режим спрямо българския елит, „неудобните“ и техните семейства. Но най-големият грях на комунизма е убиването на свободния дух на българина и подмяната на ценностите, които ни правят общност.

Предприемчивостта, свободата, състраданието отстъпват на страха, на колективизма, на конформизма. На манталитета, че всички са ни длъжни, най-вече Държавата.

Над 30 години след падането на комунизма невидимият му дух ни преследва и не можем да се откъснем от наследството му, за да поемем по нашия европейски път. Днес отговорността е наша, независимо колко е трудна битката, да работим за силно, обединено и демократично общество, което е част от Европа и където човекът и неговата свобода стои в основата на всичко. И 9 септември трябва да ни напомня за този наш дълг, за да няма подобна дата в бъдещата ни история.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!