Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Студен душ за учениците от Денков. Решено е!

Медицинската бележка за учениците става електронна още от тази учебна година, съобщи министър-председателят Николай Денков

Едва ли има човек, който като ученик да не е носил извинителна бележка от лекаря. Било то фалшива. За да прати отсъствията от час от графата „неизвинени“ към „извинени“. Или поне да е ставал свидетел на покупко-продажбата на на ценните хартийки. Е, тази романтика вече окончателно става в миналото. Решено е!

Медицинската бележка за учениците става електронна още от тази учебна година, съобщи министър-председателят Николай Денков. Това стана ясно от отговорите му на въпроси на граждани и медии по време на живо излъчване във Фейсбук страницата на Министерския съвет.

Стоп

Досега учениците задължително носеха в училище хартиена медицинска бележка, след като са отсъствали от часовете заради боледуване.

Денков посочи, че често се правят злоупотреби с медицинските бележки и че след като те влязат в електронния регистър, това вече няма да бъде възможно.

Работи се за ускоряване на електронизацията на процесите в здравеопазването, което да спре източването на пари, като случая в Пловдив.
"Ако някой от ваше име напише здравна услуга, ще получите съобщение. Няколко медийни разследвания показаха това? Да, ще се изсветлят практики, които гълтат пари", заяви премиерът.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Студен душ за учениците. Решено е!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!