Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сбогом, "Перла": Любимият плаж на Тодор Живков отнесен от пороя (снимки)

Запушена тръба и непочистени шахти от местната власт съсипаха голямата гордост на Приморско

Голямата гордост на Приморско – плажната ивица пред някогашната резиденция „Перла“, любима на Тодор Живков, е напълно съсипана след пороя от вторник, видя репортер на Lupa.bg.

Плажът пред „Перла“ е наполовина отнесен, като придошлите дъждовни реки от гората над резиденцията са скъсали пясъчната ивица на две места, образувайки блатни езера.

БНТ, btv и NOVA кога ще покажат язовирните стени на язовирите "Хаджи Яне" и "Потурнашки"?

„Дъждовете наистина бяха обилнии, но голямата вина носи местната общинска власт начело с кмета Димитър Германов.

Тихомир Василев: Отново СПУКАНИ язовирни стени, а не бедствие! ИСТИНАТА Е КАТО ВОДАТА - ВИНАГИ СИ ПРОПРАВЯ ПЪТ!

Няколко пъти това лято алармирахме, че бетонните тръби и шахтите за дъждовни води, които бяха изградени още по времето на Бай Тошо, трябва да бъдат отпушени и почистени. За последно това е правено през 2020 г., когато „Перла“ беше избран за плаж №1 на България и се сдоби със „син флаг“ Сега плажът е отнесен и разскъсан на три части, отхапани са поне 50 метра пясъчна ивица – това е престъпна небрежност. Добре поне, че няма жертви“, недоволства съдържател на плажно заведение на „Перла“.

Плажът на "Перла" е разкъсан на три места от придошлите води от поройните дъждове

Построена през 1978 г., резиденция „Перла“ беше любимото място за отмора на Тодор Живков, който между другото е роден на днешната дата 7 септември. Плажът пред резиденцията е с най-финия пясък в България, а заради изкуствено изградения залив, който не позволява образуването на вълни и течения и тюркоазения цвят на водата, ивицата е любима за плажуване от майки с деца и пенсионери.

За жалост, заради несвършената работа от местната власт, голямата гордост на Приморско е съсипана след пороя. Направи впематление и друго – че аварийните общински екипи дори не са си направили труда да започнат разчистването на тоновете боклуци, които са задръстили дерето.

Бетонните тръби за оттичане на дъждовните води и отвеждането им към шахтите, вече са разрушени от потопа. Те не са били чистени от 3 г. и това е спомогнало за потопа на "Перла"

В района на „Перла“ се провежда офроуд събор и благодарение на участниците в него, които с АТВ-та и с офроуд джипове спасиха бедстващите къмпингари в Китен, в Община Приморско се разминаха без жертви.

„Кметът можеше от благодарност към офроуд състезателите, които му свършиха работата, поне да изпрати специализирана техника, която да се заеме с разчистването на задръстеното дере“, негодуват приморчани от неадкватния управник, който 12 години седи на поста си с всевъзможни изборни машинации. Добрата новина за града е, че на тези избори той най-вероятно няма да се кандидатира за ключовия пост. За 12 години кметуване Димитър Германов не е пренощувал дори един път в Приморско - още преди 16 часа върти ключа на кабинета, пали колата си и заминава в Бургас, където живее. Естествено, тя се зарежда със служебен бензин.

Дерето не е могло да поеме оттичащите се води заради запушени тръби и непочистени шахти

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Сбогом, "Перла": Любимият плаж на Тодор Живков отнесен от пороя (снимки) - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!