Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Всичко е 6: Лена Бориславова ражда и отива на висок пост в чужбина. Момиченцето ще носи нейното или името на баща си

Острието на ПП-ДБ Лена Бориславова може би ще отлети скоро за сериозен пост в чужбина, научи „Галерия“. Палавата юристка има нескрити амбиции и депутатската банка вече не я удовлетворявала. След раждането, което й предстои, младата дама ще доразвие; кариерата: си извън страната.

Вероятните варианти за нейното бъдещо развитие са Брюксел или Страсбург, като конкретните позиции все още се проучват. Не е изключено чаровната брюнетка да се сдобие и с пост в някоя от международните финансови институции, за което също ще й бъде необходима политическа подкрепа.

Още преди последните парламентарни избори Лена Бориславова от доста време се колебае между депутатско място тук и кариера в европейските структури.

В ПП отдавна се съобразяват с нейните желания и е публична тайна, че тя движи голяма част от партийните дела, вместо това да прави съпредседателят Кирил Петков.

Миналата седмица Лена отново влезе в обсега на медиите с остра реакция. Този път изявлението й беше насочено към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Пред журналисти той призна, че Алексей Петров е бил близък с бащата на Кирил Петков, за което Narod.bg пръв писа, и че съдействал за съставянето на правителството на Николай Денков и Мария Габриел.

„И той, като всички нас, Бог да го прости, търсеше варианти да се направи нещо стабилно след петте поредни избора и поне за важната законодателна рамка. Срещи сме провеждали с него, той с тях и обратно, за да може да си имаме някакво дори и крехко доверие“, каза Бойко Борисов. В това неясно защо Бориславова съзря повод за конфронтация и го нападна. „В опит да отклони вниманието от разследването на „Турски поток“ и изнервен от георадара на „Хемус“, някой претопля и пренаписва истории с бившите си верни крими другари“, написа бременната Лена във фейсбук профила си.

След нейното изявление в актива на партията се засилиха опасенията, че твърде еднолично заема политически позиции, без да има санкция от легитимното ръководство. И понеже отчитали това като стил на поведение и устойчива тенденция, вътрешните й опоненти под сурдинка обсъдили варианти за нейното отдалечаване от пряко участие в политиката.

За пореден път те се заели да оглеждат по-сериозните варианти с позиции, които скоро може да бъдат вакантни. Консултации с техни хора в МВнР обаче не показали кой знае какви резултати.

„Бориславова има отдавна амбиции за кариера в чужбина, но няма яснота как гледа на това нейният официален съпруг“, твърди източникът на „Галерия“.

Според мълвата не е изключено именно Мирослав Иванов да въздейства на съпругата си и заедно да се преместят по високите европейски етажи, защото така хем ще бъдат удовлетворени амбициите на дамата, хем детето ще расте далеч от българските скандали и интриги.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Всичко е 6: Лена Бориславова ражда и отива на висок пост в чужбина - Narod.bg

Лена Бориславова ражда до дни в частна болница - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!