Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Това е храната за 24 ч., която държавата осигури на бедстващите в „Нестинарка“


Снимка: Фейсбук

Малка бутилка минерална вода и хляб – това е дажбата, която държавата осигури на хората, блокирани от потопа на къмпинг „Нестинарка“, показа депутатът от „Възраждане“ Цончо Ганев.

В къмпинг „Нестинарка“ няма електричество. Раздадена е вода и храна на всички в почивната база, гласи съобщението на властите.

Пътят до къмпинг „Нестинарка“ е затворен. Дигата на реката се е скъсала.

Заради потопа колите на паркинга са плували. Спасила ги е оградата, за да не бъдат завлечени в морето. Очевидци разказват, че вчера водата е стигала до кръста.

Kъсно снощи 70-те деца, които бяха блокирани в наводнен хотел в къмпинг „Нестинарка“, са евакуирани и са отведени в Царево.

В Царево пристигна премиерът Николай Денков и министърът на туризма Зарица Динкова. Само в хотела, който министърът посети на „Нестинарка“, са били настанени над 400 туристи.

„За момента се намират решения за настаняване на хората в нужда, осигурена им е храна и вода. Безсилни сме срещу природните бедствия“, каза Динкова.

Брифингът й продължи не повече от минута-две, след което тя се зае да спасява костенурка, за която каза, че я е открила на плажа. Оказа се, че в близост има и друга оцеляла костенурка, след което, придружена от камерите на телевизиите, тя се впусна да ги спасява към морето. Медиите, които я придружаваха, изказаха съмнения дали сухоземните костенурки биха оцелели в морска вода.

Това е храната за 24 ч., която държавата осигури на бедстващите в 'Нестинарка'

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Това е храната за 24 ч., която държавата осигури на бедстващите в „Нестинарка“

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!