Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Третата световна война вече започна: шефът на сигурността на Украйна

Олексий Данилов и Дайвид Петреъс (в средата), снимка: Киевски форум за сигурност

Ръководителят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна заяви, че вече е в ход Tрета световна война, като конфликтът между Москва и Киев привлича страни далечe извън региона.

В реч пред Киевския форум за сигурност Oлексий Данилов заяви, че НАТО се нуждае от Украйна като член, тъй като глобалните сътресения ще продължат. „Ще укрепим алианса“, заяви той.

„Ако някой си мисли, че Третата световна война не е започнала, това е огромна грешка. То вече е започнало. От известно време тя е в ход в хибриден период и сега е навлязла в активна фаза“, каза Данилов. – „Ако някой мисли, че [конфликтът в Украйна] е за уреждане на сметките между Киев и Москва, това е грешка. Нещата са много по-сложни“.

До украинския представител на сцената беше бившият директор на ЦРУ Дейвид Петреъс. Американецът също подчерта мащаба на конфликта между Русия и Украйна: „Не съм виждал нищо подобно от Втората световна война насам“, каза Петреъс.

„Руснаците не са особено впечатляващи по отношение на знанията или представянето си на бойното поле, но те са създали доста изключителна отбранителна система и е доста трудно да се пробие“, твърди той.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Третата световна война вече започна: шефът на сигурността на Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!