Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето кой последно се е срещал с Трактора преди да бъде гръмнат

Не бащата на Кирил Петков, а Бойко Борисов търсел Алексей в 5-6 часа сутринта. При това редовно, разкрива журналистът Димитър Стоянов

Не бащата на експремиера Кирил Петков Петко Петков, нито лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов са последните ключови фигури, срещнали се с Алексей Петров преди разстрела му в полите на Витоша на 16 август. Оказва се, че журналистът от бюрото за разследвания "Бърд" Димитър Стоянов е бил на рандеву с Трактора броени дни преди ликвидирането на застрахователния бос.

Изненадата дойде от признание на самия Стоянов, който разкри още, че вече е дал показания в следствието за въпросната среща. Но уточнява, че според данните на МВР Алексей се е срещал почти последно с него, а информацията е на самия журналист.

Журналистът Димитър Стоянов

"Чета доста спекулации относно ролята на Алексей Петров при сформирането на НЕ коалицията. Вероятно аз съм един от последните журналисти, които са разговаряли с него преди екзекуцията му. Трябва да е били на 11 август. Поне от МВР така твърдят. Вече дадох показания пред органите на досъдебното производство по тази тема. Срещата беше дълга.

Към онзи момент аз за крало се бях прибрал в България и реших да опитам да се срещна с него. Имах два повода - да го склоня за видео интервю във връзка с тема нямаща нищо общо с НЕ коалицията и да го поразпитам за ролята му по сформирането на кабинета Денков (Габриел), атентата срещу бившия главен прокурор Иван Гешев и желанията му да оглави ДАНС", разкрива днес бившият репортер на Нова телевизия. 

Трактора му казал, че ще обмисли и щял да му даде отговор. Нито веднъж по време на целия разговор между журналиста и Алексей Петров вторият не споменал дори сричка за името на бащата на Кирил Петков.

"Но пък не пропусна да отбележи, че Бойко Борисов го дирел за съвети и консултации в ранните утрешни часове към 5-6. При това редовно. С възрастта явно хората стават все по-рано, да. Пита ме какво се чува за атентата срещу Гешев. Има логика, през май Иван Гешев ме посочи като участник в заговора по “омаскаряването” му", хвърли бомба Стоянов.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ето кой последно се е срещал с Трактора преди да бъде гръмнат - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!