Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Къде, как и при какви условия отнемат автомобилите на водачите в ДРУГИТЕ държави


На снимката: обикновено мексиканско шосе

May be an image of text
(9) Facebook

Liyana Pandelieva

Къде, как и при какви условия отнемат автомобилите на водачите в ДРУГИТЕ държави.

Изключително благодарна съм на Катя Златкова, която е намерила публикацията във в-к Билд от 24 юли тази година и ми прати превода. Немскоговорящите сте свободни да я откриете

▶︎ Италия. Шофиране в нетрезво състояние. Колата може да бъде конфискувана и дори продадена на търг, ако ви хванат с над 1,5 промила на волана.

▶︎ Швейцария. За превишена скорост може да получите присъда от една година затвор и конфискация на автомобила. След въвеждането на този закон през 2013 г. през първата година са конфискувани над 100 коли. Съдът решава дали след това колата ще бъде продадена или бракувана.

▶︎ Австрия. Автомобилите на шофьорите, които се движат с над 60 км/ч по-бързо от разрешеното в населените места ще бъдат конфискувани.

▶︎ Дания. "Лудото шофиране" е въведено през 2021 г. Оттогава са конфискувани 1902 коли!

▶︎ Глоба според приходите:

- Финландия. Бизнесмен е трябвало да плати невероятните 120 000 евро, защото е карал с 82 км/ч вместо с 50 км/ч.

▶︎ Грубо шофиране: Великобритания. Ако напръскате пешеходци, докато карате през локва, можете да получите глоба до 5000 лири и три точки от общия сбор на точките.

▶︎ Германия. Ако карате с 20 км/ч над разрешената скорост, глобата е поне 60 евро. Ако надвишите 50 км/ч, е поне 480 евро. При 0,5 промила алкохол в кръвта, глобите започват от 500 евро.

Общото между изброените държави е, че там някой следи за спазването на правилата. Когато нашенец прелита с колата си насам-натам из Швейцария и доволно се прибира у дома, той не вярва, че 3000 евро глоба, които е натрупал не само ще го застигне, но му слагат и запор на заплатата. Къде ще ходи - плаща ги.

Какво е НЕПОСИЛНО у нас.

Да бъдат сложени камери, които засичат средната скорост по междуградските пътища;

Да бъдат изградени непреодолими на трета скорост повдигания по улиците;

Да бъдат събрани средствата от всички заснети нарушения на водачите;

Да бъде създадено законодателство, което да гарантира бързи присъди за опасните водачи и справедливо обезщетение за жертвите, което да превърне извършителите дори в доживотни длъжници.

На снимката: обикновено мексиканско шосе

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!