Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ще ви разкажа следната история, свързана с формирането на настоящото правителство

По случай първия парламентарен ден ще ви разкажа следната история, свързана с формирането на настоящото правителство.

От добре информирани източници знам, че първата среща между Кирил Петков и Бойко Борисов, организирана впрочем с помощта на Алексей Петров, както правилно се твърди, се е състояла в Самоковския манастир. На срещата двамата си говорят. Представете си, че Кирил Петков започва разговора питайки Борисов дали има още записи от видеото с парапета. Само разсъждавам, нали. Борисов му отговоря типично в негов стил: “не е важно дали имам, а дали не си се изложил”. Пак разсъждавам, ей така. Видеата са направени от собственик на апаратаменти, който ги отдава чрез “Airbnb”, а апартаментът, където е заснета една част от случващото се, е бил - отново плод да мое разсъждение - ползван от “Продължаваме промяната” като офис.

След тази среща, в която арестуващият и арестувания са си говорили, може само да предполагаме, нали, за какво - Кирил Петков обръща палачинката. Това вече съвсем ясно се вижда в разговора от знаменития звуков файл, който излиза на бял свят благодарение на Радостин Василев, за което отново го поздравявам. В този разгорор, интелектуалният колос, властелинът на българската граматика - не кой да е, а самият Кирил Петков, започва пламенно да убеждава своя актив, част от който е, меко казано, учуден, че трябва да направят тъкмо обратното на това, в което са се клели. Президентът, разбира се, поема ролята на врага. 

Обилно се ползва и руският наратив, за да се убедят множеството гласоподаватели на ПП за “истирическата мисия да се борят с руското влияние и пропаганда”, а не да мислят за очевидното - че ще направят точно обратното на това, което са обещавали никога да не правя - кабинет с Борисов. Не само с Борисов. Кабинетът ще бъде подкрепен, за разкош, и от самия Пеевски! А, добре е, нали?

Впрочем - с един куршум, два заека. Хем ги потупват по рамото в посолствоТО, хем втвърдяват електоралните нагласи в тяхна ползва, нали, защото “свестните”, младите, тези които са завършили в най-добрите западни университети, са единствените, които могат да бъдат гаранта, че България няма да “завие на изток”. И хората ръкопляскат, ръкопляскат. Ще сменяме химна, ще сменяме Трети март, ще сменим всичко бе, хора!

Всички изводи за срещата в Самоковския манастир, за предполагаемите разговори, плод на моите разсъждения, оставям на вас.

Слави Василев

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Ще ви разкажа следната история, свързана с формирането на настоящото правителство

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!