Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПЕЧЕ СЕ СКАНДАЛ: Явор Божанков цепи "Промяната" - оскандаленият бивш любимец на Нинова сложи главата на Радев на дръвника, Лена е в шок

АВТОР:  ПИК

Часове преди старта на новия политически сезон, искри прехвърчат в "Продължаваме промяната", а в ролята на майстор-готвач на задаващия се вътрешен конфликт е и без друго вече оскандаленият депутат Явор Божанков.

Бившият любимец на Корнелия Нинова, който бе натирен от парламентарната група на БСП през декември миналата година заради думите си, че Русия няма да спечели войната в Украйна, сега се очертава да влезе в крамол и с настоящите си вождовете в лицето на Кирил Петков, Лена Бориславова и Асен Василев.

33-годишният Божанков се обяви за импийчмънт на президента Румен Радев. Нещо повече - подготвил е закон анти-Радев, с който предлага "Да ограничим руското влияние, чрез орязване на правомощията на президента". Проектът "Божанков" включва отнемане квотите на президента в държавни регулатори и различни органи, както и законово ограничение при служебните кабинети за кадрови промени, когато разделението на властите е нарушено.

Очевидната неприязън между "Продължаваме промяната" и техния политически баща Румен Радев е всеизвестна и особено явна в последните седмици, но идеята на Божанков да бъде задействана процедура по импийчмънта на държавния глава не е била приета никак радушно от пълководците на харвардската формация, коментират пред ПИК близки до ПП.

Преди Божанков да се засили да влиза в политическата история на България като човекът, инициирал импийчмънта на президента, в началото на лятото още един от редовите депутати на ПП - Венко Сабрутев, си придаде важности със същото. 

Всеобщото мнение след лидерите на "Промяната" обаче е коренно противоположно. На този етап те били категорично против задвижване на процедура по импийчмънт и отстраняване от длъжност на президента. Но не защото Радев им е много симпатичен, а поради съвсем друга причина. 

Самата Лена Бориславова вече на два пъти разясни в социалната мрежа какъв е мотивът им за това. В "Продължаваме промяната" имат сценарии спрямо Румен Радев, който стриктно следват, и водейки се по него, искане да импиймчънта му в следващите месеци няма да последва, за да не се превърне президентът "в жертвен агнец" и отстраняването му от власт всъщност да му направи услуга, тъкмо преди местните избори.

Впрочем, на мнението, че евентуална процедура за свалянето на Радев ще му даде политически капитал, са и повече парламентарни сили. Ето защо мераците на Божанков отсега са обречени на провал. 

Ето и цялата публикация на взелия се насериозно депутат в социалната мрежа, с която поиска импийчмънта на Радев и ограничаване на руското влияние, чрез орязване на правомощията му

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ПЕЧЕ СЕ СКАНДАЛ: Явор Божанков цепи Промяната - оскандаленият бивш любимец на Нинова сложи главата на Радев на дръвника, Лена е в шок - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!