Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Банките могат да закриват сметки на клиенти дори само заради коментарите им в интернет

Националната банка на Австралия (NAB) предизвика възмущение, след като предупреди клиентите си, че може да закрие сметките им, ако направят злобни коментари в интернет. Подобно на Австралия, банките във Великобритания и Канада вече замразиха сметки на клиети заради възгледите им, свързани с политиката, ЛГБТ и ваксините.

Сетихте ли се да питате „Що за Европейски съюз е това?” Ще ви кажа... и кои и защо са финансирали и организирали болшевишката революция в Русия:

След лична среща с президента Уудроу Уилсън, Троцки довежда в Русия с параход от САЩ 300 души, които се превръщат в гръбнака на първото комунистическо правителство

Актуализираните правила и условия на австралийската банка, показани на уебсайта им и в сила от ноември, гласят, че NAB ще „разследва“ клиентите, които правят „oскверняващи, унизителни или дискриминационни коментари“ онлайн.

Новите условия гласят, че в такива случаи банката може да спре, анулира или откаже достъп на клиент до неговата сметка.

Публикуваните правила и условия включват номер за поддръжка, където клиентите могат да докладват за други притежатели на сметки, за които са „притеснени“.

Този ход следва скандала във Великобритания, където сметките на бившия политик Найджъл Фараж и англиканския министър Ричард Фодъргил бяха закрити от финансовите институции заради техните възгледи.

Coutts Bank се извини на Фараж, след като стана ясно, че комисията за управление на риска на банката е обсъдила политическите му възгледи, преди да посъветва сметките му да бъдат закрити.

Ричард Фодъргил също загуби банковите си сметки в Йоркширското строително общество, след като им писал с въпрос дали популяризирането на ЛГБТ Прайд-а е подходящо.

Банката му отговорила, че има „нулева толерантност към дискриминацията“ и закрила сметките, които държал повече от десетилетие.

През 2022 г. сметките на канадците, участващи в протестите на шофьорите на камиони срещу правителството на Джъстин Трюдо, бяха замразени като наказание за противопоставяне на мандатите за ваксини.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Банките могат да закриват сметки на клиенти дори само заради коментарите им в интернет

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!