Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Георги Марков: Хегемонията на Запада след 30 безгрижни години свърши. ГЕРБ ще спечелят, химикът не става за...

Буржоазна София от 1991-а стана днес ВРЕМЕУБЕЖИЩЕ на Сорос. Изборите ще ги решат НПО на Сорос и потомците на комунистическите фамилии, които станаха неолиберални

На старта на новия политически сезон Епицентър.бг се обърна към конституционалиста и политически анализатор Георги Марков за анализ на политическата ситуация в света и у нас.
Ето коментарът и прогнозите му:

СВЕТЪТ Е ПРЕД ДРАМАТИЧЕН КАТАКЛИЗЪМ

1. МАКРОН ПРИТЕСНЕН ОТ ВЛИЯНИЕТО НА БРИКС

Вчера френският президент Макрон събра в Париж посланиците на Франция от цял свят и би камбаната: налице е поставяне под въпрос на международния ред, в който Западът имаше и все още има доминираща роля. Конкуренцията ще се засилва. Има риск от отслабване на Европа, а Китай води настъпателна политика в Африка, която се захранва от света с измислен колониализъм.

Очевидно Макрон е впечатлен от разширяването на БРИКС. Китай, Индия, Русия, Бразилия и Южна Африка взимат в редиците си и Иран, Саудитска Арабия, Египет, Емирствата, Аржентина и... Етиопия. Ясен знак към Африканските държави. На вратата чакат още 35 държави.
Повикът на Макрон е закъснял. В света има нов глобален играч - страховит, мощен военно-икономически и с население над 4 милиарда. Хегемонията на Запада след 30 безгрижни години, заради разпадането на СИВ и Варшавския договор, свърши.

2. 41 ОБВИНЕНИЯ ПРАВЯТ ТРЪМП НАЙ-ГОЛЕМИЯ АМЕРИКАНСКИ ПРЕСТЪПНИК. ЩЕ ГО УБИЯТ ЛИ?

Също вчера Федералният съд в САЩ насочи наказателно дело срещу президента Тръмп за 4 март 2024 година - в разгара на президентската кампания, след обвинения за размириците на 6 януари. Такъв опит за политическа разправа чрез наказателно преследване на президент, при това участник като водещ кандидат в предстояща президентска надпревара, историята на САЩ не познава. Общо 41 обвинения правят Тръмп най-големия американски престъпник. Истински ГАНГСТЕР.  Защо? Защото Байдън наредил Тръмп да не бъде допуснат до Белия дом.

Тези репресии обаче не повлияха на реномето на Тръмп. Напротив! Оказа се, че тръмпизмът е явление, надхвърлящо влиянието на Републиканската партия и въобще на Америка. Антиглобалист и миротворец, в четвъртък интервюто на Тръмп при Тъкър Карлсън бе гледано от космическите 260 милиона зрители.

Ще се решат ли да убият Тръмп? Въпросът съвсем не е измислен! Не само зашото американците са си убивали президент, а защото водещият засега кандидат за президент на Демократите Робърт Кенеди-младши поиска публично охрана от държавата с думите: "ДЖО няма да ме допусне до изборите. Той плаща охрана на Зеленски, а отказа на мен. Все пак чичо ми и баща ми бяха убити".

3.АМЕРИКА ВЕЧЕ НЕ Е ЕТАЛОН ЗА ДЕМОКРАЦИЯ

Миналият вторник, точно в 18 часа, в красивия парк "Миленариш" в Будапеща имах възможност да видя и чуя на живо Тъкър Карлсън, дошъл в унгарската столица за интервю с Орбан, което тези дни ще се излъчи.
Модата днес е страна да се управлява от ЛУДИ хора, заяви най-гледаният журналист в света. САЩ искат да продадат продукт, който вече никой не иска да купи. Наистина вече никой не иска да купи прокси войни, МАЙДАНи, цветни революции, незаконна имиграция и джендъризъм. След чудовищата разправа с Тръмп, Америка вече съвсем не може да е еталон за демокрация.

4. ГЕРМАНЦИТЕ ЗАПОЧНАХА ДА СЕ ПРОБУЖДАТ

В типичния си стил Карлсън бе категоричен: Щатите убиха най-важния си съюзник - Германия! Германците ще се събудят! Тъкър излезе пророк. Германците започнаха да се събуждат! Не е за вярване, но е факт! Събуди се "Шпигел" и поиска с големи букви "Германия да спре помощта за Украйна, заради взривения Северен поток".

СПИРАНЕТО НА ПОМОЩТА Е ЕДИНСТВЕНОТО ДОСТОЙНО РЕШЕНИЕ И РЕАКЦИЯ, казва популярното издание, подчертавайки: Имаше пряка атака срещу сигурността на Германия.

Събуждането на германците се вижда и от резултатите в проучванията за "Алтернатива за Германия", която е втора политическа сила пред социалистите, които са мандатоносител. А лидерката на партията Алис Вайдел вече е с най-висок рейтинг. Щолц е едва седми, а Бербок - извън десетката.

5. НА ЗАПАД ВСЕ ПОВЕЧЕ СА ГЛАСОВЕТЕ ЗА ДИАЛОГ С РУСИЯ И СПИРАНЕ НА ВОЙНАТА

На Запад все повече гласовете са за диалог с Русия, за спиране на войната. След президента Саркози, който спаси нашите сестри, вчера и бившият премиер на Италия проф. Конте пледира в "Ла Стампа" за спиране на войната. "Поражението е за всички. Време е да направим честен анализ, заглушаван досега от оптимистична пропаганда - не е налице руско поражение", каза той. Сходно се изказа и австрийският външен министър.

6. УКРАИНСКИТЕ РЕДИЦИ ОРЕДЯВАТ, КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕТО Е ПРОВАЛ

В събота пред 2000 млади унгарци на традиционния форум "Транзит", Виктор Орбан заяви: Западът се провали. Тактиката беше: От Запада- финанси, оръжие и медии, от Украйна - кръв и човешки животи. Тази комбинация не проработи. Остава вариант - пращане на войници. Очевидно оредяват украинските редици.

Всъщност това казва и генерал Робърт Бригър, шеф на военния комитет на ЕС в "Ди Велт": Броят на военните бригади на Украйна намалява. Дори либералните медии и водещи американски военни експерти признават, че контранастъплението на Украйна е провал. Започват да се появяват ужасни истини за 400 000 убити украински войници и над 50 000 осакатени.

7. "ВОЙНА ИЛИ МИР" ЩЕ Е МОТОТО НА ЕВРОВОТА

Само 9 месеца остават до най-драматичните Евроизбори в историята на ЕС. Темата за прокси войната и истината за Украйна ще е водеща. Като и въпросите - защо при Тръмп, Меркел и Саркози войната бе невъзможна, защо Урсула направи от ЕС второ НАТО

"ВОЙНА ИЛИ МИР" ще е мотото на Евровота.
В Унгария партията ФИДЕС вече си има предизборен лозунг: "Европа без войни, мигранти и джендъризъм". Победата и е вън от съмнение.

СИТУАЦИЯТА У НАС - ДЪРЖАВАТА Е РАЗГРАДЕНА, ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ Е КРЪГЛА НУЛА

1. БЪЛГАРИЯ Е НА КУЦ КРАК

Българуя е на куц крак! Централната власт е 0 - кръгла нула, тя е занулена фактически. Парламентът е изключително ниско представителен, кабинетът - без обществена подкрепа, президентът - има едва 1,5 милиона избиратели. Конституционният съд е в неконституционен състав. ВСС е с нахално изтекъл мандат, нямаме главен прокурор, минал през указ, за да може да сезира КС. Дотук ни докара неолибералният преврат на Сорос под юмрука на президента Радев. А Борисов ни остави подредена Балканска държава.

Стоим на един крак и това е местната власт. Имаме силни кметове, които вероятно ще подновят мандатите си, освен ако с машинната галемация не похарчим и тях.

2. ДЪРЖАВАТА Е РАЗГРАДЕНА И БЕЗ НИКАКЪВ ШАНС ЗА ШЕНГЕН, ХИМИКЪТ НЕ СТАВА ЗА ПОЛИТКА

Държавата е разградена и без никакъв шанс за Шенген. Не можем да си пазим границата. Катастрофите по пътища и пълните мегдани с мигранти са всекидневие у нас и ужас за Европа. Задържаните български трафиканти само в Унгария за последната година са над 100.

Химикът не става за политика. Трябвало да убедим Австрия и Холандия, колко готино за тях ще е да сме в Шенген. Той не знае, че в Австрия се задават избори, които Партията на Свободата, която е антиимигрантска, ще спечели. Канцлер Нехамер ще се самоубие политически, ако ни пусне при този мигрантски поток, клокочещ от България. И още нещо: В момента текат делата срещу Себастиан Курц, сготвен от розовата виенска прокуратура. За един месец два пъти беше в Будапеща. Изнесе лекции в Естергом, беше при Орбан на леката атлетика. Във форма е и, ако спечели делата, ше се върне на бял кон. А той е заклет противник на миграцията.
В Холандия картинката е сходна. Ерата "Рюте" приключи. Идва ерата на Фермерите, които обичат кравите и не искат войни и мигранти.

Щели сме да си пишем домашното... Той и Кирчо се заблуждават - в парламента, вика, ще оправим работата с Шенген. НЕ! Трябва да си оправим границата. Ама явно нямаме сили. А и Бойко, който единствен можеше да говори със султана, не му дадоха да стане премиер.

3. ГЕРБ ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ 2/3 ОТ КМЕТСКИТЕ ИЗБОРИ В СТРАНАТА

Два месеца преди местните избори съм на мнение, че ГЕРБ ще спечелят 2/3 от кметските избори в страната. "Откъде ги намираш тези кметове", беше питал Първанов преди години Борисов. Правилно ги е харесал, затова повечето ще подновяват мандати.

Битката за София не е вече между сини и червени, както на първите избори на 13 октомври 1991 г, спечелени от проф Янчулев в чиято кампания дейно участвах още в първи тур.
Няма силни партии, няма и силни мажоритарни кандидати, като Бойко Борисов  навремето, който без партия, гол като пушка, победи с 70%
Тази София не е онази София. Буржоазна София от 1991-а стана днес ВРЕМЕУБЕЖИЩЕ на Сорос. Като всички европейски столици, без Мадрид, е неолиберална. Там МИГРАНТИТЕ решават изборите, затова няма десни кметове. У нас ще ги решат НПО-та на Сорос и потомците на комунистическите фамилии, които станаха неолиберални.

4. ВОЙНАТА ЩЕ ПОВЛИЯЕ НА МЕСТНИТЕ ИЗБОРИ

Има един феномен, който може да повлияе на местните избори, и това е войната. Ако правителството на "Америка за България" ни забърква в нея, може да има наказателен вот срещу ПП-ДБ, който да се изсипе на главите на кандидатите на соросоидите.
Около Терзиев, когото не познавам, се постави въпросът отново за ДС и лустрацията. След като 30 години деца, внуци и снахи на ДС бяха по върховете на държавата, съвсем легитимно, защото бяха избрани, днес отово сме в тази дилема. 

Всъщност, кой пречи на лустрацията? Ами чл. 6 от Конституцията, стъпил на Европейската харта за правата на човека. 

Какво да правим тогава? Как какво? Да се промени чл 6, щом има Конституционно мнозинство, ще се преформатира от Христо Иванов.
В 2023-а ще въведем лустрацията, ама трябва да включим и отрочетата на Коминтерна и Съветската армия като Бойкикевите.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Георги Марков: ГЕРБ ще спечелят 2/3 от кметските избори в страната, химикът не става за политика

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!