Следвайте "Буднаера" в Телеграм

САЩ са забранили на Божков да се връща в България, на 26 юни му казали, че вече може да се прибере

Васил Божков е бил разпитван седем пъти от американските власти, като е имал забрана да се прибере в България. Забраната е била от Съединените щати и от Обединените Арабски Емирства, заяви адвокатът на Васил Божков Стоян Баумайер пред бТВ.

За две години Божков бил разпитан седем пъти от САЩ, за да бъде изваден от списъка “Магнитски”. Не му е било разрешено да се върне у нас, защото е “политически застрашено лице”. Вашингтон го посъветвал на 26 юни, че вече може да се върне у нас, ако поиска.

„Решението на моя клиент да се прибере беше взето миналата година октомври месец и ние започнахме да се занимаваме реално средата на ноември. След това около нова година от американска страна ни беше забранено да се прибираме заради политическите обстоятелства. Това е самата истина“, разказа Стоян Баумайер.

„Моят клиент повече от две години съдейства на 100% с американските власти и всеки път, когато имахме възможност по време на разпити сме питали отново кога е удобно той да се прибере, да изчисти името си пред българското правосъдие и да приключи веднъж завинаги с тези дела тук.“

Баумайер добави, че последният разпит бил края на май пред американските власти за „Магнитски“.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: САЩ са забранили на Божков да се връща в България, на 26 юни му казали, че вече може да се прибере

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!