Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПИК: Божков върнат от убийците на Алексей Петров и атентаторите на Гешев. Тече нов преврат на семейство Петкови, Радев, Нексо, ДПС и Кремъл срещу Бойко Борисов

Васил Божков си идва по сценарий на семейство Петкови, президента Радев, бизнес-кръгове в ДПС и Кремъл, сензационно обяви в студиото на ПИК TV издателят Недялко Недялков.

Има данни, че самата акция е извършена с посредничеството на "Нексо". 

Целта е да се извиват ръцете на Бойко Борисов и той да отстъпи за безумния произвол с горивата, който се вихри в полза на монополиста "Лукойл", както и на лобита в "Продължаваме промяната". Извиват ръцете на Борисов и във връзка с конституционните промени, както и с кадровите назначения в службите за сигурност. 

Неслучайно ОАЕ изведнъж стана много кооперативна по темата с екстрадицията на Божков, след като страната получи покана да влезе в БРИКС. Руската връзка тук е ключова, Божков винаги е представлявал руските интереси, а навремето бе спасен от екстрадиция в България след спешна намеса на руското разузнаване. Да не забравяме, че в деня след бягството на бизнесмена в края на януари 2020 г. в Абу Даби пристигна шефът на руското военно разузнаване Сергей Наришкин. Той изненадващо бе приет от шейха на Абу Даби, а веднага след това Божков уреди постоянния си статус в арабската държава. 

Може да се каже, че връщането на Черепа е втора част от преврата на Радев, започнат през лятото на 2020 г. Тогава също имаше активно участие на прокремълски сили. 

Много странно Божков си идва в деня след погребението на Алексей Петров, а адвокатите му казват - "вече нямаше пречки за завръщането му". Да, нямаше, защото Алексей е мъртъв, а Божков е с обвинение като поръчител на атентата срещу него от 2015 г.

Подозирам, че разстрелът на Алексей Петров е чисто политически и е част от същата конспирация, като с връщането на Божков. Реализиран е от същия корпоративно-шпионски център, към който принадлежат и бивши офицери от ДАНС, с които Петров бе в дългогодишен конфликт. Сенките на тези хора надничат и зад бомбата срещу бившия главен прокурор Иван Гешев и зад цялостния сценирай за дестабилизация.

Алексей стана изключително неудобен за архитектите на сглобката, защото разполагаше с компромати за тях - вероятно записи от преговорите, видеа, електронни съобщения...Битката сега е кой ще се добере първи до архива му. 

Над 50% адекватният отговор на Борисов ще е да разтури спешно сглобката и да потърси нова представителност на властта чрез извънредни парламентарни избори. Вероятно през декември, до Нова година. ГЕРБ е в унизителна ситуация - хем да крепи правителството, хем да няма възможност да управлява, хем да отнася негативи от политиката на кабинета Денков. 

Сваляне на правителство преди местния вот ще втвърди ГЕРБ, специално за София, където шансовете на Борисовата партия засега са повече от скромни. 

Кирил Петков се активира съмнително бързо в деня, в който си дойде Васил Божков. Дали това е случайно и дали не е твърде съмнителна случайност? Петков започна да поставя ултиматуми на ГЕРБ - или ПП, или президента Радев, при положение че в нито един момент дотук Петкови, Асен Василев и Денков не са спирали да си партнират задкулисно с държавния глава. Най-малкото защото дължат цялата си политическа кариера на него и продължават да крепят съвместни финансови и икономически схеми в различни направления. 

Според Недялков никога не бива да забравяме историческия факт, че Кирил Петков доброволно и очевидно координирано стана нещо като спомагателен свидетел на Васил Божков по обвиненията му, че е давал подкупи на Борисов. Всъщност незаконният арест на Борисов от март 2022 г. се случи благодарение на показанията действащия тогава премиер Петков, които пък преповтаряха задочните обвинения на Васил Божков.

Петков и Божков работят заедно и в синхрон от години, логично е това да се повтаря и сега, със завръщането на Черепа от Дубай. 

"Джотолов е нестандартен, затова неговата поява предизвиква такъв интерес. Ние се свързахме с г-н Борисов, венец не е пращан. Спекулация някаква. Доста обаче възпали духовете, хората адски много се вълнунав от задкулисните отношения в сглобката и най-вече в семейство Петкови“, започна Недялко Недялков.

Той допълни, че в момента най-интересно е на улица "Черковна“ в София, където Божков дава показания дали е дал наистина подкуп на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Недялков каза, че по негова информация, Божков няма да даде показания, като се позове на опасност за живота му.

"Васил Божков е върнат в България от хората, които убиха Алексей Петров и сложиха бомбата на главния прокурор. Нещата синхронично съвпадат“, отбеляза той. Завръщането му пък целяло да дестабилизира държавата. Интерес от това имали президентът Радев, ДПС и семейство Петкови. 

"ДПС е в пряк контакт с държавното обвинение, там дърпа конците. Това е свирен мач - да се извиват ръцете на Бойко Борисов и да се дестабилизира държавата“, изтъкна издателят на ПИК.

"Руската връзка е ключова, руското влияние е ключово“, отчете още Недялко Недялков. 

Соня Колтуклиева отбеляза, че правителството е нефелно, цените се вдигат, а Недялко Недялков допълни, че престъпността се шири, а криминогенната обстановка в страната, е нажежена до червено. Според двамата, Васил Божков се явява в момента едно плашило за политиците у нас. 

Колтуклиева сподели, че в парламента е научила горещата клюка, че ДПС искат да влязат във власта официално и през парадния вход. "Защото предстоят местни избори, много важни за всички партии, и най-важни за ДПС“, заяви тя.

Главният редактор на ПИК Асен Рашков каза, че в петък е останало впечатлението, че Божков се е върнал у нас доброволно, но днес започват да се появяват информации, че той е бил екстрадиран от ОАЕ. "Ако обаче той е върнат насила, тогава можем да влезем в хипотезата за руската връзка, че е върнат да извива ръцете на Борисов. Какво ще се случи с кабинета? Борисов как ще постъпи? Ще се огъне ли, ще замълчи ли, или ще разтури сглобката?“, коментира Рашков.

"Той е в сложна ситуация, има плюсове и минуси. За да се втвърди електората на ГЕРБ, е по-логично Борисов да покаже или сваляне на правителството, или преформатиране на правителството. Ако иска Борисов да миа шанс да вземе София трябва или да свали кабинета, или да го преформатира“, допълни Недялков.

Соня Колтуклиева припомни, че Кирил Петков е изявил твърдото си намерение да смени ръководствата на ДАНС и НСО, защото властта е в службите. 

"От това извиване на ръце, Борисов ще остане без ръце, без крайници“, вметна Недялко Недялков.

В студиото на ПИК TV Недялко Недялков и Соня Колтуклиева се съгласиха, че разривът между Бойко Борисов и Иван Гешев, е започнал през октомври миналата година, когато е внесен първият вариант на Закона за контрол над главния прокурор.

"Най-важно е какво ще каже днес Васил Божков“, върна се на темата с върналия се беглец Асен Рашков.

По телефона беше включен прокурор Христо Кръстев - бивш ръководител на закритата Специализирана прокуратура. "В рамките на вчерашния ден късно са пристигнали документи и в момента се превеждат и анализират и в рамките на днешния ден ще излезем от СГП дали г-н Божков е ексрадиран от ОАЕ в България. Терминът, който е използван на английски език, е екстрадиране“, каза той пред Соня Колтуклиева. 

"Днес г-н Божков се яви в съдебна зала в качеството си на свидетел“, продължи прокурор Кръстев.

"Не, такива свидетелски показания не са депозирани по досъдебното производство“, продължи той, отговаряйки на въпроса дали Божков е давал подкупи на Борисов и Горанов.

"Излиза, че е дума срещу дума“, допълни той. 

"Доколкото неговият разпит в качеството му на свидетел не е приключил, не мога да кажа“, отговори прокурор Кръстев на питането дали Васил Божков има някакви записи или други уличаващи компромати.

"Има три дела, по които е обвиняем“, съобщи още прокурорът. Те са за търговия с културни ценности, пране на пари и организирана престъпна група за престъпления срещу личността - убийства и изнасилвания.

"Разследването продължава, като СТП е извършила действия с Интерпол. В първия момент, в който има какво ново да се каже, ще се изнесе. Към настоящия момент няма лице, което да е заподозряно“, каза прокурор Кръстев докъде е стигнало разследването на атентата срещу Иван Гешев на 1 май.

Обемът на информация е огромен, каза още Христо Кръстев. "Работи се така, както трябва да се работи всяко едно разследване“, допълни той.

"И по това тежко престъпление разследването продължава. Извършват се огромен по обем и мащаб дейности. Към настоящия момент отново няма лице, което да е задозряно като извършител или поръчител“, посочи той и докъде е стигнало разследването на убийството на Алексей Петров.

Недялко Недялков припомни, че Кирил Петков се е проявил като ко-свидетел на Божков около ареста на Бойко Борисов през март миналата година. Освен това той припомни на аудиторията действията и думите на Божков от протестите под юмрука на Радев през лятото на 2020 г. 

Недялко Недялков заяви, че Васил Божков ще бъде максимално използван, а Соня Колтуклиева добави, че е добре да бъде попитан Бойко Борисов да коментира завръщането на олигарха-беглец.

"В последно време живеем не в криминале, а в черна комедия. Първа попитах, след което излезе МВнР с прессъобщение - какво се случва с Пепи Еврото", отбеляза тя и поясни, че според данни на Външно министерство Пепи Еврото не е в Дубай, а българските му документи са изтекли.

"Ако Пепи Еврото е влязъл в Дубай с фалшиви документи и друга самоличност, няма как от Емирствата да отговорят, че той е там, тъй като от България данните се подават като "Петър Петров", заяви на свой ред Асен Рашков.

"Ключово е адвокат Гатев да каже дали е екстрадиран или се е прибрал доброволно Васил Божков. Защо прокуратурата казва, че завръщането му не е доброволно, но чак на четвъртия ден от пристигането му, това не е ясно", коментира Недялко Недялков.

Соня Колтуклиева се опита да се свърже по телефона с адвокат Гатев, но очевидно той още бе в съда. Не вдигнаха телефоните си нито вътрешният министър, нито главният секретар на МВР.

"Да се опитаме да звъннеш на твоите приятели от Демократична България", предложи Недялко Недялков.

Христо Иванов също не вдигна телефона си, а Соня Колтуклиева репликира: "Господин Иванов, вдигнете ми. Няма нищо страшно. Няма да ви питам за охраната от НСО".

"Интересно е, че политици, лидери на водещи партии не си вдигат телефона на известни журналисти", вметна Недялков, а Колтуклиева заяви: "Напротив, вдигат си телефона. Но на журналисти като Миролюба Бенатова, Полина Паунова, Светослав Иванов.., на мен не ми вдигат".

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: ГЪРМЯТ БОМБИ В СТУДИОТО НА ПИК TV: Божков върнат от убийците на Алексей Петров и атентаторите на Гешев. Тече нов преврат на семейство Петкови, Радев, Нексо, ДПС и Кремъл срещу Бойко Борисов (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!