Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Черепа днес дава показания срещу Борисов и Влади Горанов, но не като „защитен“ свидетел

bnews.bg

Днес в 13 часа по обяд Васил Божков ще бъде отведен до Следствието на улица Черковна, за да даде показания давал ли е подкупи на Влади Горанов и Бойко Борисов. Това съобщава агенция Пик, други твърдят, че бившият хазартен бос имал право да избира кога да даде показанията си.

От тези показания на Черепа ще стане ясно правил ли е договорки за връщането си от Дубай и с кого. Ако е правил с Хунтата, Божков няма да каже нищо съществено. Той даде такива анонси с писанията си за „Гешевата прокуратура“. Божков може да има договорка с друга част на Сглобката – с неговите и с хората на убития Къро от Продължаваме Промяната. Тогава Черепа ще топи Борисов и ГЕРБ. Приживе Къро беше дясна ръка на улицата на Божков и спонсор на ПП и Кирил Петков. Хазартният бос бе уличен от Прокуратурата в общ бизнес с убития руски олигарх Пригожин. Приживе лидерът на военната групировка Вагнер бе машата на Путин в Украйна, но после се обърна срещу него и умря. Божков въртял бизнес с него в анексирания Крим. Затова и заради други гешефти е санкциониран по Магнитски от САЩ.

„Със сигурност руската нишка направи впечатление. Преди две години ние знаехме различни неща за Пригожин, сега той е като фактор в руската политика.

Това според мен рязко промени оценката на подобни връзки между г-н Божков и Пригожин. Имайте предвид, че не става дума само за Пригожин, имаше доста интересни фигури от руската политика“, каза експертът по сигурност от Центъра за изследване на демокрацията Тихомир Безлов.

По думите му тук става дума за българското влияние в българската политика, а това не са теми, които трябва да гледаме отстрани.

„Може би Васил Божков е преценил, че не иска цял живот да се крие от правосъдието и е по-добре да се върне в България“, смята Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър.

„Мисля, че изразът „защитен свидетел“ е неточен. За Божков се знае много добре какво може да каже и за кого. Ако някой мисли, че може да се оттърве от наказателна отговорност, такова основание в българския закон няма“, каза още Йорданов.

„Появиха се предположения, че има възможност Божков да се е разбрал с политическата и съдебната власт. Искам да припомня, че и преди имаше информация, че Божков се завръща. Той самият правеше намеци през последните две години.

Васил Божков е сам в килия в следствения арест на “Г. М. Димитров”, пишат от “24 часа”. Той е там вече три денонощия, след като кацна у нас в петък, а в събота съдът го остави за постоянно в ареста.

За да не скучае, бизнесменът, вероятно чете книгите, останали от престоя на съпругата му Елена Динева. Тя беше задържана през февруари 2020 г. и лежа в ареста 8 месеца, колкото не е бил зад решетките без присъда никой от обвинените като членове на престъпната група, ръководена от Божков. 

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Черепа днес дава показания срещу Борисов и Влади Горанов, но не като "защитен" свидетел - Би Нюз - Топ новини от България

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!