Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПИК с БОМБИ! Обвинението: Божков поръчал гранатомета за Алексей заради Манол Велев. Слух: Росен Желязков уредил връщането на бизнесмена

По едно от досъдебните производства срещу лице, укриващо се в Дубай, има повдигнати обвинения за убийствата на Йордан Динов, Манол Велев, опит за убийство на Алексей Петров и за убийството на още едно лице, което и на мен не ми говори нищо. Има повдигнати обвинения за опит за изнасилване, както се разследват и други опити за изнасилвания.

Това обявява в Народното събрание през лятото на 2020 г. тогавашният главен прокурор Иван Гешев.

Така той верифицира факта, че според държавното обвинение именно Божков е поръчал Манол Велев, както и атентата с гранатомет срещу Алексей Петров през 2015 г.

Версията на прокурорите: Божков нацелва Петров заради факта, че докато е съветник в ДАНС, той разследва убийството на Манол Велев и открива доказателстна, че зад поръчката стои именно хазартният бос. Подобни сведения дава и вдовицата на Велев - Весела Лечева.

"Знам кой поръча атентата срещу мъжа ми", казва Лечева в интервю за първия брой на вестник "Галерия" от 2009 г. Изданието е собственост на Алексей Петров.

Твърди се, че лоби в ДАНС, което е в конфликт с Алексей Петров, изнася сведения на Божков за оперативната дейност на самия Петров по Черепа.

Прокуратурата вече е предявила тези досега задочни обвинения към Божков след идването му в София. 

Според активна информация, циркулиращи из високите етажи на ГЕРБ, посредник за изненадващото завръщане на бизнесмена Божков, който се предаде на българските власти, е бил председателят на Народното събрание Росен Желязков. Той е особено близък до свата на Божков - бившия столичен кмет Стефан Софиянски, и бе издигнат именно от него за главен секретар на общината в началото на 21. век.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: БОМБИ В ПИК! Обвинението: Божков поръчал гранатомета за Алексей заради Манол Велев. Слух: Росен Желязков уредил връщането на бизнесмена - Информационна агенция ПИК

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!