Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов заплаши ПП-ДБ, че ще развали сглобката

Министърът на икономиката Богдан Богданов е сменил вчера целия борд на Държавната консолидационна компания, без да се допита до ГЕРБ. Това стана ясно от гневно изказване на Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ заплаши да изтегли Мария Габриел от кабинета.

Ще видим как ще продължим да участваме в тази „сглобка“, добави той. „Ние подкрепяме 36 депутати от партията на промяната, те управляват на 100% , изключвам външното министерство“, посочи Борисов, цитиран от БТА.

„Защото те използват времето, когато няма парламент и поголовно сменят всичко“ само с нейни (на ПП-б.р.) кадри, попита Борисов и настоя, че смените се правели еднолично.

„Кое налага, без да се коментира изобщо в обществото, сменят се бордовете на тотото, на Държавната консолидационна компания вчера, разбираме от медиите, където са държавните предприятия, „Кинтекс“, там са огромни ресурси, с никому известни хора, въобще некоментирани на каквото и да е ниво“, коментира гневно Борисов.

Вчера Богдан Богданов като представител на държавата като едноличен собственик на Държавната консолидационна компания е уволнил досегашния борд на директорите и е назначил нов. Петимата членове трябва да се явят до седмица да подпишат договорите.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Борисов заплаши ПП-ДБ, че ще развали сглобката

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!