Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Прокуратурата: Васил Божков е имал бизнес отношения с Пригожин

Васил Божков е имал бизнес отношения с Евгений Пригожин, заяви прокуратурата в съдебната зала на Софийски градски съд, където се гледа мярката за неотклонение на бизнесмена. Вчера той се върна от Дубай и беше арестуван на летището. Магистратите решиха бизнесменът да остане в ареста за постоянно.

В съдебната зала прокурор Ангел Кънчев изнесе данни за връзките на Божков със загиналия в самолетна катастрофа ръководител на ЧВК „Вагнер“.

„От компютър с електронна поща на Васил Божков става ясно, че обвиняемият е имал бизнес отношения с руския гражданин Евгений Пригожин и редица други руски граждани, санкционирани след анексията на Крим“, каза държавният обвинител.

По думите на прокурора хазартният бос поздравил Руската федерация с присъединяването на Крим през 2014 г. и е изразил желание да инвестира там. Отново според обвинението, Васил Божков притежавал 51% от хазартна фирма в Крим, която била директно свързана с Евгений Пригожин.

Прокурор Кънчев поиска определяне на мярка „задържане под стража“, а Божков отговори „Няма какво да кажа, прокурорът може да иска каквото си поиска“.

Твърденията по делото са, че са укривани такси от лотарийните игри на компанията на Божков, като така бюджетът е ощетен с над 700 млн. лева. Божков е обвинен, че е ръководел организирана престъпна група от 2014 г., която се е занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари, длъжностни престъпления.

Източник:dir.bg

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Прокуратурата: Васил Божков е имал бизнес отношения с Пригожин

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!