Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Свети" Бойко Банкянски

НИКОЛАЙ РИЗОВ

СВЕТИ БОЙКО БАНКЯНСКИ
„Имаше чиста съвест — никога не беше я употребявал.“
(Станислав Йежи Лец)

Перилни препарати, моля, по желание и на най-претенциозния клиент: „Вениш“, „Бинго“, „Коколино“, „Ленор“, „Медикс Алвина“, „Савекс“, „Семана“, „Ариел“, – омекотители, за бяло и цветно пране, на прах, течни и на капсули и всякакви разни и разнообразни!Пере Правителството Банкянската Мутра!

Пере Прокуратурата тоже Банкянската Мутра!

Перат ударно и неуморно Пепейците и Дебейците, и Сарафчетата!

„По делото „Барселонагейт“, по което се разследва лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, няма данни за организирана престъпна група за пране на пари.“

„Прокуратурата: Снимките от спалнята на Борисов са манипулирани, няма престъпление“
(Интернет)

И светна и цъфна Мутрата – изпран и избелен – като ромче на месечина и като сина на дядо Петко Белокръвчанина,
„Негово високоблагородие Христофор Белокровский беше едно време сополиво, одърпано, зацапано хлапе, което се валяше в нечистотиите на селското купище. Консулът мина през тяхното село в този ден, когато съвършено случайно детето беше изкъпано: изкъпано беше, защото прасето, като излязло из обраслата локва, детето се спуснало към него, хванало го с една ръка за ухото, с друга за четината и искало непремешю да го възседне; да го яхне не могло, но успяло да налепи на кълчищената си ризка всичките хубости, които прасето е могло да понесе от гнилото блато. Тогава чак майка му се е наумила, че детето има нужда от къпане, и след като му стоварва десетина оки бой на гърба, гурнала го в коритото с ризката заедно: първата вода се превръща на боза, втората на непрозрачна мътилка, че трета, че четвърта, та чак петата вода се избистря и из нея изскача едно чистичко, черноокичко, хубавичко бяло-червено момченце, с живи, хитри очички. Седи хубавецът в натура срещу огъня, седи и майка му отстрана и му суши ризката. Хем я суши, хем по-гледва чедото си и май-май че се съмнява дали е туй нейното чедо, дали не е. Облича му ризката и го изважда да се припече на слънце и да му изпощи главицата. Свършва и тази операция, причесва му косата и баш в тази минута се зачуват звънци; от завоя изскоква един файтон и спира до тяхната къща, на кръчмата. Консулът.“
(„Пази боже сляпо да прогледа“ – Алеко Константинов)

Изкъпан, изпран и избелен – напълно готов за среща с Консула и за канонизация и прослава. Само трябва да почака – да се пресели в по-добрия свят. Иначе, като заслужил член на Църквата, тя ще го въведе в сонма на светиите, ще му определи ден за прослава и честване, ще напише житие, ще състави служба, ще изпише образа му върху икона и т.н.

След толкова добродетелен и богоугоден живот и единодушното му почитане от страна на клир и народ. Ще пуснат християните към епископа молба за канонизиране на заслужилия член на Църквата Боко Банкянски, ще се изследват задълбочено живота и делата на същия – и на синодално събрание ще стане работата – в края на краищата колко добрини е сторил за Църквата въпросният!

И ето ти го готов светец – Свети Бойко Банкянски!

Бивша Мутра!

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: СВЕТИ БОЙКО БАНКЯНСКИ – POGLED.EU

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!