Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Васил Божков мълчал по време на разпитите

Все още не е ясно дали прокуратурата ще поиска постоянен арест за бизнесмена

Васил Божков все още не е дал обяснения пред разследващите, засега се възползва от правото си да не дава показания. Това заяви адвокатът му Георги Гатев. Предявени са обвинения и по двете дела, които се водят срещу бизнесмена. Бизнесменът, който днес се завърна от Дубай след 3 години, прекара няколко часа в Софийската градска прокуратура.

"Сега му предявиха постановленията за привличане като обвиняем, по едно от делата, което го наричаме криминално, другото е във връзка с хазарта. И по двете се води като ръководител на организирана престъпна група, но има и други обвинения", уточни Георги Гатев.

„По принцип не дава обяснение. Възползвал се е от правото сега да не дава обяснение, но в по-късен етап самият той ще прецени дали да даде, или не”, добави защитникът на хазартния бос.

Мярката за неотклонение на Божков остава 72 часа, като още утре прокуратурата ще се опита да внесе делата за разглеждане в съда, за да се определи мярка за неотклонение.

"Направено е искане и за двете дела. Твърде е възможно е да внесат само по едно, предполагам по това за хазарта, другото може би ще изчака на трупчета", коментира Гатев.

Адвокатът обясни, че на Васил Божков е връчена призовка и по делото за ареста на Бойко Борисов, по което е свидетел. Първо обаче трябва да стане ясно дали бизнесменът ще остане в ареста или не.

Гатев определи като "абсолютна случайност", че Божков се връща един ден след погребението на Алексей Петров, при положение, че именно той е обвинен в поръчителство на атентата срещу Петров през 2015 г.

Адвокатът отново каза, че Васил Божков е проявил желание да се върне у нас още през май, но е имало "обективни причини", които не са му позволявали да го направи. Уточни, че това не са заплахи.

След като пристигна в София, Васил Божков беше задържан на Летище София и отведен за преглед в МВР болница. Той обаче не е пожелал обстойни прегледи, затова процедурата там е приключила бързо. Божков днес беше и в следствения арест на „Г.М. Димитров”, а след това бе закаран в Софийската градска прокуратура, където са му били повдигнати обвинения.

ЗА КАКВО Е СЪЗДАДЕНО ЧОВЕЧЕСТВОТО

Източник/ци: Васил Божков мълчал по време на разпитите - Lupa BG

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!